پادکست شماره 6: تسلا که بود و ما با او چه کردیم
در این پادکست می خواهیم به نیکولا تسلا بپردازیم، شخصیتی که به راستی انقلاب صنعتی و رفاه امروزمان را مدیون او می باشیم.
متاسفانه به دستاوردها و زندگی نامه این دانشمند به قدر کافی در منابع فارسی پرداخته نشده است به همین جهت این شماره از پادکست PowerEn را به توضیح کامل زندگی نیکولا تسلا اختصاص داده ایم و در آن براساس کتاب ها و سایر مدارک شرحی خواهیم داشت بر داستان غمانگیز و توام با لذت این دانشمند برجسته.
نیکولا تسلا (زاده ۱۰ ژوئیه ۱۸۵۶ – درگذشته ۷ ژانویه ۱۹۴۳)، مخترع، مهندس برق و ریاضیدان و مهندس مکانیک صربی الاصل آمریکایی بود. وی بیشتر به دلیل سهمش در طراحی سیستم نوین برقرسانی براساس جریان متناوب (AC) و همینطور سیم پیچ تسلا شناخته می شود. تسلا از اینکه جریان متناوب برای اولین بار در صندلی الکتریکی به منظور اعدام قرار گرفت بسیار ناراحت بود. وی همچنین طراح تولید برق در آبشار نیاگارا نیز بود.
به پاس خدمات نیکولا تسلا یکای SI میدان مغناطیسی را با تسلا (β) نشان میدهند
تسلا پیش از مهاجرت به آمریکا، در زمینهٔ مکالمه از راه دور و مهندسی برق تجاربی کسب کرده بود. وی در سال ۱۸۸۴ به ایالات متحدهٔ آمریکا مهاجرت کرد تا در شهر نیویورک برای توماس ادیسون مشغول به کار شود. تسلا پس از مدتی کوتاه با کمک حامیان مالی فعالیت مستقل خود را آغاز و با احداث آزمایشگاهها و کارخانههایی، اقدام به تولید طیف گستردهای از محصولات الکتریکی کرد. حق امتیاز موتور القایی و ترانسفورماتور جریان متناوب که از اختراعات ثبت شدهٔ تسلا هستند، توسط جورج وستینگهاوس، که برای مدت کوتاهی نیز تسلا را به عنوان مشاور خود استخدام کرده بود، خریداری شد. فعالیتهای تسلا در سالهای آغازین توسعه توان الکتریکی همچنین منجر به وارد شدن او در اختلافات شرکتی بر سر اتخاذ جریان متناوب یا جریان مستقیم به عنوان استاندارد انتقال توان الکتریکی شد. از این اختلافات به نام جنگ جریانها یاد میشود. لازم است ذکر شود که ایدهٔ جریان متناوب تسلا، نظریهٔ جریان مستقیم ادیسون را مغلوب کرد و یکی از بارزترین دلایل آن هم همین ترانسفورماتورها (مبدلهای ولتاژ) بودند. با استفاده از جریان برق متناوب امکان تبدیل ولتاژهای مختلف به یکدیگر فراهم میشود که این برگ برندهٔ جریان متناوب بود.
این پادکست آپدیت خواهد شد
پارت اول:
دانلود با لينک مستقيم پادکست شماره 6: تسلا که بود و ما با او چه کردیم – پارت یک | با حجم 52 مگابايت
راستی! برای دريافت مطالب جديد در کانال تلگرام PowerEn عضو شويد.
بی صبرانه منتظر پارت بعدی این پادکست هستیم مهندس
وقت شد حتما
سلام با تشکر از شما مهندس عزیز
خواهش میکنم موفق باشید
سلام عرض ادب فراوان خدمت جناب آقای مهندس سیاه تیری پاکدست نیکولا تلسا فوق العاده بی نظر و قشنگ بودم اونم با صدای بی نظیر شما داستان به جاهای قشنگ زندگی تسلا رسیده بود که شما پاکدست رو خاتمه دادین ازتون خواهش میکنم ادامه زندگی تسلا هم با صدای خودتون ضبط کنید و بزارید توی سایت بی صبرانه منتظرم که ادامه زندگی این دانشمند بزرگ رو گوش بدم و کلی امید و انگیزه هم از بگیرم ممنون از سایت خوبتون
با سلام
ممنون از نظر محبت آمیزتون، تایم بشه یه خورده این پروژه ها کمتر بشه حتما بروی چشم
با سلام و تشکر از پادکست خوبتون. می خواستم ۲ تا نکته رو متذکر بشم. در این قسمت پادکست فکر می کنم دو مورد بود که یک بررسی مجدد ممکنه در بهبود پادکست موثر باشه. در قسمتی از پادکست فرمودید که تسلا به استرالیا می ره که فکر نمیکنم صحیح باش. مورد دیگه اینکه در دقیقه ۱۷ فرمودید ۱۸۷۱ و ۲۰ سال بعد از جنگ جهانی دوم که این هم احتمالا دقیق نیست. ممنون میشم اگر این موارد در مد نظر قرار بدید.
با تشکر
سلام
ممنون از اینکه وقت گذاشتید و گوش دادید باعث افتخار هست، بله قطعا هر کاری در نوع خودش کم و کاستی داره و از اینکه این موارد را به ما گوشزد میکنید از شما بسیار سپاسگذاریم
نکاتی هم که فرمودید؛ قسمت اول کاش تایمش رو می گفتید با نوشته هایی که دارم بررسی میکردم و قسمت دوم کاملا حق با شماست و دادم بچه ها اصلاح کنند.
موفق باشید
با سلام
پادکست مربوط به زندگینامه تسلا فوق العاده بود، بی صبرانه منتظر پارت های بعدی این پادکست هستیم.
با تشکر از تیم حرفه ای شما
ممنون از شما
تایم بشه حتما، چشم