جزوه مبانی کار ترانسفورماتور
ترانسفورماتور را می توان یکی از حیاتی ترین عناصر قدرتی شبکه تولید و توزیع دانست که حتی پس از سال ها شرکت های مطرح سازنده ترانس در حال تحقیق و توسعه بروی مدل های جدیدتر ترانسفورماتور با بازده بالاتر و وزن کمتر هستند، حتی شرکت های مطرح ایرانی مثل ایران ترانسفو تنها الگوهای آماده شرکت های مطرح(زیمنس) را استفاده می کنند و بابت هر طرح مبلغ هنگفتی(حق لایسنس) را نیز پرداخت کرده اند و جالب اینکه اگر بخواهند یک ترانس قدرت جدید با سطح ولتاژ متفاوتی بسازند باز به شرکت مطرح آلمانی رجوع کرده و در خواست الگوی جدید می کنند.
هدف از مطلب بالا نه بیان نقطعه ضعف و یا بررسی سطح کیفی شرکت معتبر ایران ترانسفو، بلکه بیان این حقیقت بود که ساخت و صنعتی کردن یک ترانسفورماتور قدرت مراحل بسیار پیچیده ای دارد و این صنعت روز به روز درحال توسعه بیشتر نیز می باشد.
به دلیل اهمیت ویژه ترانسفورماتور، با اینکه پیش تر به صورت مفصل در مورد ترانسفورماتور صحبت کردیم ولی با این حال تصمیم گرفتیم تعدادی منابع سبک را صرفا در مورد ترانسفورماتور در اختیار شما قرار دهیم که به صورت ویژه به بررسی عملکرد و نحوه ی تست ترانس می پردازند.
برای شما جزوه مبانی ترانسفورماتور را به همراه جزوه ترانس تکفاز که شامل تفسیر کامل این نوع ترانسفورماتور هست را قرار داده ایم، در کنار این موارد آزمایشات ترانسفورماتور را نیز قرار داده ایم که بیشتر جنبه دانشگاهی داشته و می توانید برای مطالعه بیشتر استفاده نمایید.
در کتاب های مقطع کارشناسی ما با آزمایشاتی می توانستیم مقاومت ها و راکتانس های ترانس را پس از ساخت آن بدست بیاوریم، چگونه قبل از ساخت این موارد را محاسبه می نمایند؟
بله آزمایشات دوره لیسانس از سطح نسبی برای ساخت برخوردار هستند در حالی که در مقطع ارشد در واحد درسی “طراحی ماشین های الکتریکی” شما با محاسبه mmf میدان و شار می توانید عناصر ترانس را قبل از ساخت بدست بیاورید و با توجه به برخی دیگر از فرمول های تجربی(به همین دلیل ترانس همچنان نیاز به توسعه دارند!) به مقاومت و راکتانس مورد نیاز خود برسید.
بهترین نرم افزار برای شبیه سازی یک ترانسفورماتور چیست؟
بدون شک نرم افزار Ansys Maxwell، زیرا با طراحی سه بعدی و در نهایت تحلیل آن می توانید به تمام عناصر وجودی ترانس دست پیدا کنید و حتی ترانس را تست کرده و توسط میدان های مغناطیسی شارهای نشتی و اصلی را ره گیری نمایید که در نهایت به بهبود ترانسفورماتور می انجامد.
پسورد : www.poweren.ir
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.
سلام
مهندس من یک دستگاه نقطه جوش 15kw دارم که خروجی ترانسش ۵ تا سیم داره.منتها چون کلید تنظیم امپرش از بین رفت من فقط یکی از اون سیم رو وصل کردم ولی متاسفانه قدرت جوشکاریش خیلی پایین اومده.
میخواستم بدونم اگر اون پنج تا سیم خروجی ترانس رو با هم دیگه به سیم اصلی وصل کنم برای ترانس مشکلی پیش نمیاد و نمیسوزه.