ترانسدیوسر (Transducer) چیست
برای درک مفهوم و کاربرد ترانسدیوسر (Transducer) باید نگاهی به گذشته داشته باشیم و درنهایت به این سوال که چرا به ترانسدیوسر نیاز داشتهایم پاسخ دهیم.
احتمالا اولین دستگاه جهت بررسی و اندازهگیری کمیتهای فیزیکی، سنسورها بودهاند، سنسور به صورت کلی به دستگاهی گفته میشود که میتواند یک کمیت فیزیکی را برای ما صرفاً اندازهگیری نماید و در این حین خبری از تبدیل نیست، شاید سادهترین و قدیمیترین سنسور را بتوان سنسور دما نامید، سنسورهای جیوهای به راحتی به ما میزان گرمای محیط را اطلاع میدادند، نحوه خواندن داده از این سنسورهای ساده به صورت چشمی صورت میپذیرفت و در یک نگاه میتوانستیم باتوجهبه اعداد مندرج شده بروی دماسنج مقدار دمای محیط را متوجه شویم.
مترهای اندازهگیری که با استفاده از آنها میتوانیم فواصل را اندازهگیری نماییم نیز با کمی اغماض میتوان در دسته سنسورها قرار داد چرا که یک کمیت فیزیکی را اندازهگیری کرده و درنهایت در همان شکل و فرمت به ما مقدار اندازهگیری شده را نشان میدهند.
آنچه که در این نوشتار خواهید خواند:
- ترنسدیوسر چیست
- تفاوت ترنسمیتر و ترنسدیوسر
- تفاوت سنسور و ترانسدیوسر
- نحوه عملکرد ترانسدیوسر
- کاربرد ترانسدیوسر
- انتخاب ترانسدیوسر مناسب
- انواع ترانسدیوسر
تا اینجای کار همه چیز به گونهای مناسب به نظر میرسید چرا که عامل کنترلی، انسان میبود و انسان نیز به سادگی به مقدار کمیت فیزیکی اندازهگیری شده پی برده و طبق آن و بنا به نیاز میتوانست خواسته خود را اجرا نماید. اما باتوجهبه پیشرفت سیستمها و پدیدآمدن دستگاههای کنترلی فهماندن تمام کمیتهای فیزیکی به این دستگاههای کامپیوتری کاری دشوار و تقریباً امکانناپذیر شد، در این مرحله بود که تصمیم گرفته شد استانداردی بنا شود و طبق آن تمام کمیتهای اندازهگیری شده توسط سنسورها به سیگنالهای استاندارد الکتریکی تبدیل شوند که در نهایت همین مسئله سبب ظهور و پیدایش ترانسدیوسر گردید.
کلمه “Transducer” به معنای تبدیل است که منظور آن تبدیل یک کمیت فیزیکی به کمیت الکتریکی میباشد، تلفظ صحیح این کلمه نیز به شکل “تِرَنسدوسِر” (trɑːnsˈduː.sɚr) بیان میگردد.
با ظهور ترانسدیوسر دغدغه مهم دستگاههای دیجیتال که نمیتوانستند با کمیتهای آنالوگ نیز تأمل داشته باشند حل شد بدین ترتیب ترانسدیوسر میتوانست به سادگی هرکدام از صور الکتریکی، شیمیایی، مکانیکی، گرمایی، نوری، مغناطیسی و… را به یک سیگنال الکتریکی قابلفهم از جنس؛ ولتاژ، جریان و یا مقاومتی تبدیل کرده و در نهایت برای انجام امور محاسباتی و تحلیلی آن را در اختیار سایر دستگاههای کنترلی قرار دهد.
ترنسدیوسر چیست
در ترانسدیوسر یک کمیت فیزیکی یا انرژی مانند؛ شیمیایی، مکانیکی، دمایی، الکتریکی، الکترومغناطیسی و… به یک کمیت استاندارد الکتریکی ولتاژی (عمدتاً) تبدیل میشود، ازآنجاییکه این کمیت از نوع ولتاژی و میلی ولتاژ میباشد صرفاً برای مسافتهای کوتاه امکان استفاده دارد.[1]
بهعنوانمثال اگر یک سنسور دما را به یک ترنسدیوسر متصل نماییم، سنسور، دما را اندازه گرفته و به مبدل تحویل میدهد، سپس مبدل آن را به یک سیگنال الکتریکی استاندارد و قابل ارسال تبدیل مینماید؛ بنابراین همواره خروجی آن، سیگنال الکتریکی ولتاژی بوده که در سمت دیگر میتواند به یکی از تجهیزات مهم در سیستمهای برق و اتوماسیون صنعتی مانند نمایشگرها، HMI، کنترلرها، سیستمهای PLC و اسکادا SCADA از آن استفاده نمود.
به عنوان مثالی دیگر اگر یک سنسور فشار همراه یک ترانسدیوسر باشد (Transducer Presure)، سنسور فشار پارامتر را اندازهگیری کرده و مقدار تعیین شده را به ترانسدیوسر تحویل میدهد، سپس ترانسدیوسر آن را به یک سیگنال الکتریکی قابلدرک برای کنترلرها و صدالبته قابل ارسال توسط سیمهای مسی، تبدیل میکند.
معمولترین کمیتهای اندازهگیری شده توسط ترانسدیوسرها؛ موقعیت، نیرو، سرعت، شتاب، فشار، سطح، جریان مایعات و درجه حرارت هستند.
تفاوت ترانسمیتر و ترانسدیوسر
باتوجهبه پیشرفت صنعت پاسخ به این سوال کمی دشوار شده است، چرا که در سالهای دور ترانسدیوسر تنها به صورت ولتاژی تولید و استفاده میشد و همین مسئله سبب شده بود تا از آن صرفاً در مسافتهای کوتاه استفاده کنیم، اما امروزه شاهد ترانسدیوسرهای جریانی نیز هستیم که امکان بهرهبرداری برای مسافتهای طولانیتر را فراهم آوردهاند.
بااینحال میتوانیم تفاوت عمده این دو تجهیز را در امکان تقویت سازی سیگنال نهایی فرض کنیم، به گونهای که در ترنسمیتر (Transmitter) پس از تبدیل کمیت فیزیکی به الکتریکی استاندارد، آن را تقویت کرده و برای تجهیزاتی که در فاصله دورتر نصب شدهاند به گونهای مطمئن انتقال میدهد، در سمت دیگر ترانسدیوسر (Transducer) صرفاً کمیت فیزیکی اندازهگیری شده را به سیگنال الکتریکی استاندارد تبدیل مینماید.
از دید مصرف انرژی نیز میزان انرژی و توان مصرفی ترانسمیترها بسیار بیشتر از ترانسدیوسرها میباشد.
در واقع ترانسمیتر (Transmitter) از؛ سنسور، ترانسدیوسر و تقویتکننده تشکیل شده است
تفاوت سنسور و ترانسدیوسر
یکی از سؤالاتی که برای اغلب مهندسین به وجود آمده تفاوت سنسور و ترانسدیوسر میباشد، تفاوت این دو المان بسیار زیاد و البته مشهود هست، در سنسور ما کمیت فیزیکی مانند؛ دما، رطوبت، فشار و … را صرفاً اندازهگیری میکنیم، این اندازهگیری برای ما انسانها قابلدرک و فهم است و میتوانیم با آن ارتباط برقرار کنیم. بهعنوانمثال وقتی سنسور دمای اتاق به شما میگوید دمای کنونی 31 درجه سانتیگراد میباشد قطعاً شما متوجه گرمشدن اتاق خواهید شد ولی مشکل از آنجایی به وجود میآید که بخواهیم از این سنسورهای آنالوگ برای اتوماسیون و یا کنترلرها استفاده کنیم، متاسفانه این دستگاهها زبان کمیتهای فیزیکی را متوجه نمیشوند و اینجاست که ترانسدیوسر وارد شده و با تبدیل این کمیت فیزیکی به یک سیگنال استاندارد الکتریکی مسئله را حل میکند، پس وظیفه اصلی ترانسدیوسر تبدیل کمیت فیزیکی به الکتریکی میباشد درحالیکه در سنسور صرفاً اندازهگیری کمیت فیزیکی به وقوع میپیوندد.[2]
نحوه عملکرد ترانسدیوسر
یک ترانسدیوسر بنا به تعریف، وسیلهای است که برای تبدیل سیگنال الکتریکی حاصله از سنسور (کمیتهای مختلف آنالوگ و دما) به یک سیگنال الکتریکی استاندارد (سیگنالهای استاندارد ولتاژ 5-0، سیگنالهای استاندارد جریان 4 – 20 میلیآمپر) و ایزولاسیون سیگنالها مورداستفاده قرار میگیرند.
ترانسدیوسرها با یک ورودی اعم از جریانی یا ولتاژی این وظیفه را برعهده دارند که از ثانویه ترانسفورماتور ولتاژ یا جریان تغذیه شده و در خروجی خود یک مقدار DC در حد میلیآمپر در اختیار مصرفکننده قرار دهند. هدف از این خروجی قابل انتقال نمودن جریان یا ولتاژ تبدیل شده در حد میلیآمپر تا مکانهای دوردست است. طبیعی است که 5 آمپر ثانویه یک CT (ترانسفورماتور نمونه جریان) و یا 100 ولت ثانویه یک VT (ترانسفورماتور نمونه ولتاژ) نمیتواند به اتاق کنترلی که در پانصد متری قرار دارد انتقال یابد، اینجاست که ترانسدیوسر معنی پیدا میکند، دقت داشته باشید که در این مثال صرفاً انرژی الکتریکی به انرژی الکتریکی استاندارد تبدیل شده است.
تصور کنید که یک ثانویه 5 آمپر یک ترانس جریان یک ترانسدیوسر جریان را تغذیه میکند، حال این ترانسدیوسر یک جریان 20 میلیآمپر را در خروجی خود ظاهر خواهد کرد. ترانسدیوسرها معمولاً 20 میلیآمپر را به ازای ورودی نامی خود در خروجی ظاهر میکنند. اما اگر جریان ثانویه ترانس جریان صفر شود، میتوانیم از ترانسدیوسر انتظار داشته باشیم صفر میلیآمپر یا 4 میلیآمپر را در خروجی خود ظاهر نماید. اگر از ترانسدیوسر بخواهیم 4 میلیآمپر به ازای ورودی صفر از خود ظاهر کند، حتماً بایستی ترانسدیوسر تغذیه مجزا داشته باشد. ترانسدیوسرهایی که صفر میلیآمپر به ازای ورودی صفر در خروجی خود ظاهر میکنند، میتوانند (ممکن است) از ورودی خود تغذیه شوند و تغذیه مستقل دیگری نداشته باشند.
برخی از افراد تصور میکنند که بایستی نسبت تبدیل ترانس جریان یا ولتاژ را برای سازندهی ترانسدیوسر مشخص نمود درحالیکه اصلاً نیاز نیست، ترانسدیوسر خودش هیچ نشان دهندهای ندارد که نشان دهد مثلاً 20 میلیآمپر مترادف با چه کمیت واقعیای میباشد (این مسئله در تنظیمات سختافزاری و باتوجهبه زبان برنامهنویسی در PLC باید تعیین گردد)، ولی اگر بخواهیم از خروجی یک ترانسدیوسر در اتاق فرمان قرائتی داشته باشیم آنجا بایستی به سازندهی مثلاً آمپرمتر بگوییم که آمپرمتری نیاز داریم که به ازای 20 میلیآمپر، 100 آمپر و به ازای 4 میلیآمپر، صفر نشان دهد. البته خروجی 4 تا 20 میلیآمپر ترانسدیوسرها بیشتر برای کنترل فرایند (اتوماسیون) کاربرد دارد تا قرائت در اتاق فرمان.
کاربرد ترانسدیوسر
اگر بخواهیم از دید کاربرد صنعتی به ترانسدیوسر اشاره کنیم مواردی مانند؛ صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، فولاد، سیمان، ریختهگری، داروسازی، نیروگاهی، هستهای، مهندسی پزشکی و … از مهمترین مکانهایی خواهند بود که در آنها از ترانسدیوسر به وفور استفاده میشود.
شاید این حجم از کاربرد برای یک تجهیز برای اغلب افراد قابل هضم نباشد ولی بههرحال سنسورها و مبدلهای انرژی یکی از پایههای اساسی در اتوماسیون صنعتی میباشند.
ویژگی | سنسور | ترانسدیوسر |
---|---|---|
اصول کارکرد | کمیت فیزیکی را اندازهگیری کرده و به کاربر اجازه خواندن آن را در همان فرمت خواهد داد | کمیت فیزکی را اندازهگیری کرده و آن را درنهایت به سیگنال الکتریکی تبدیل میکند |
نمونه | Thermistor، سنسور motion، سوئیچ فشار | میکروفون، ترانسدیوسر فشار، ترانسدیوسر خطی |
انتخاب ترانسدیوسر مناسب
جهت انتخاب مناسب یک ترانسدیوسر میتوانیم چک لیستی را تهیه کنیم و طبق آن عمل نماییم، در ادامه مهمترین فاکتورها در انتخاب یک ترنسدوسر کارآمد بیان شده است:
1. اصول کارکرد: ترانسدیوسر انتخابی بر چه اساسی کار میکند، یک ترانسدیوسر میتواند از نوع؛ مقاومتی، سلفی، خازنی، فتوالکتریک، پیزوالکتریک و … باشد.
2. حساسیت: آیا حساسیت این ترانسدیوسر برای محیط کاری و کنترلی که قرار است با او هماهنگ باشد مناسب است یا خیر.
3. محدوده عملیاتی: بهتر است ترانسدیوسر انتخابی حاوی رنج عملیاتی وسیعی باشد تا اگر اتفاقی خارج از کنترل رخ داد سبب خرابی دائم تجهیز نشود.
4. دقت: دقت با حساسیت متفاوت است، یک ترانسدیوسر خوب باید پس از کالیبره شده بتواند تغییرات اندک را به خوبی شناسایی نماید، برای داشتن دقت بالا قطعاً حساسیت خوب نیازمند است.
5. خطا: متاسفانه برخی از ترانسدیوسرها به دلیل نبود کیفیت مناسب در ساخت، پیوسته دچار خطا شده و نیاز به ریست و کالیبره مجدد دارند. به شدت از خرید ترانسدیوسر کیفیت پایین خودداری نمایید.
6. سازگاری با محیط کاری: ترانسدیوسر را باتوجهبه نوع و سختی محیط صنعتی مدنظر انتخاب نمایید.
7. مصونیت نسبت به نویز: یک ترانسدیوسر خوب نسبت به نویزهای محیطی و به صورت کلی سیگنالهای ناخواسته مصون بوده و این سیگنالها کمترین تاثیر را بروی عملکرد آن خواهند داشت.
8. حجم و ابعاد: در برخی از کاربردهای خاص که نیاز به ابعاد مشخصی از ترانسدیوسر میباشد شما باید به ابعاد ترانسدیوسر انتخابی خود دقت نمایید.
9. پایداری و قابلیت اطمینان: ازآنجاییکه ترانسدیوسر به صورت 24 ساعته در مدار است، پایداری و قابلیت اطمینان ترانسدیوسر تهیه شده یکی از کلیدیترین فاکتورهای انتخاب خواهد بود.
10. مشخصات استاتیکی: یک ترانسدیوسر خوب از رزولوشن خطی بالا در کنار هیسترزیس پایین برخوردار میباشد این دو مشخصه سبب تاثیر ناپذیری ترانسدیوسر از بار (Load) و دمای محیط میشود.[3]
انواع ترانسدیوسر
امروزه ترانسدیوسر یکی از اجزای اصلی در تمام حوزههای کاری به حساب میآید و به همین دلیل دستهبندی اصولی آنها از دید کاربرد میتواند به ما درک بهتری از نحوه عملکرد آنها ارائه نماید.
یکی از روشهای دستهبندی ترنسدیوسرها، تفکیک آنها بر اساس نوع انرژی تبدیلی میباشد که در این صورت میتوان به؛ ترانسدیوسرهای الکترومغناطیسی (Antenna، Cathode ray tube، Tape head و …)، الکتروشیمیایی (pH probes و Hydrogen sensor)، الکترومکانیکی (Galvanometer، Potentiometer، load cell، Accelerometer، Strain gauge و …)، الکتروآکوستیک (Microphone، Piezoelectric crystal، Hydrophone و …)، الکترواپتیکال (Photodiode، Photoresistor، Phototransistor، Photomultiplier tube و …)، الکترواستاتیک، ترموالکتریک (RTD resistance temperature detector، Thermocouple و Thermistor) و … اشاره نمود.[4]
در ادامه انواع ترانسدیوسر در جدولی به صورت خلاصه آورده شدهاند.
پدیده | ترانسدیوسر |
---|---|
دما | ترموکوپل (جفتگرمايی) دماسنج مقاومتی حسگر مداری يکپارچه مقاومت گرمايی |
نور | لامپهاي ضربکنندهی نوری (Tube Photo-multiplier) سلولهای نور رسانا (Photo-conductive Cell) |
صدا | میکروفن |
نيرو و فشار | کرنشسنج مبدل پيزوالکتريک نيروسنج |
موقعيت (جابجايی) | پتانسيومتر مبدل تفاضلی ولتاژ خطی رمزگذار نوری (Encoder Optical) |
جریان سیال | جريانسنج تفاضلی فشار جريانسنج چرخشی جريانسنج فراصوت |
PH | الکترود PH |
ترانسدیوسر ولتاژ
Voltage Transducers یا مبدل ولتاژ یک مدار الکتریکی است که بسته به اینکه جریان ورودی به آن AC یا DC باشد بر سطح ولتاژ و جریان توزیع شده توسط مدار الکتریکی نظارت میکند.
در نهایت پس از ارزیابی مقدار RMS ولتاژ ورودی، مقدار ولتاژ DC متناسب با آن را در خروجی ظاهر خواهد کرد. یکی از مزیتهای خوب این ترانسدیوسر ایزوله بودن آن نسبت به ولتاژ ورودی میباشد.[5]
ترانسدیوسر جریان
این ترانسدیوسر نیز به صورت ایزوله شده در مدار فعالیت میکند. به صورت کلی تابلوهای کنترل بدون این ایزولاتورها از امنیت کم و آسیبپذیری بالائی برخوردار خواهند بود. این مبدلها معمولاً در مدلهای دوسیمه یا چهار سیمه با تغذیه موردنظر شما و در رنج میلیولت و میلیآمپر یا ولت موجود میباشند.
مبدلهای جریان مستقیم با گرفتن جریان از CT و یا ولتاژ از PT در گستره وسیعی از رنجها (بین 10 تا 600 آمپر و صفر تا 220 ولت) میتوانند خروجی موردنظر شما را بر اساس RMS واقعی یا میانگین ورودی تأمین کنند. این ترانسدیوسر برای مواردی که نیاز به محاسبات و نمایش یا ثبت اطلاعات فاکتورهای قدرت در نیروگاهها و خطوط شبکه توزیع برق و یا هر موردی که جریان و ولتاژ متناوب به عنوان خروجی دستگاه باشد نظیر تاکوژنراتور، میتواند راهگشای مشکلات بسیاری گردند.
ترانسدیوسر فرکانس
ترانسدیوسرهای فرکانس برای گرفتن ورودی پالس شامل کنتاکت مکانیکی، ترانزیستور (open collector) و یا پالسهای ولتاژ (فرکانسهای مختلف) طراحی گردیده است. خروجی این ترانسدیوسرها میتواند بنا به انتخاب مشتری از خروجیهای گسسته یا خروجی آنالوگ باشد.
ترانسدیوسر فرکانس را میتوان در کنار فلومترهائی که خروجی پالس دارند استفاده کرد و مقدار واقعی فلو را بر اساس تعداد پالس برحسب خروجی آنالوگ برای کنترلرهای PLC فرستاد.
ترانسدیوسر توان اکتیو و راکتیو
جهت ارسال مقادیر و فاکتورهای مرتبط با توان اکتیو و راکتیو به فواصل دور و یا متناسب با ورودیهای کنترلرها، PLCها و یا حتی سیستمهای ثبت اطلاعات (دیتا اکوزیشن ها) از این ترانسدیوسر استفاده میشود.
در بسیاری از موارد مدیریت انرژی و بهینهکردن سیستم توزیع برق نیاز به چنین مبدلهایی خواهیم داشت که بتوانند فاکتورهایی نظیر؛ ولتاژ و جریان متناوب، توان اکتیو و رآکتیو، فاکتور توان، تغییرات فرکانس جریان متناوب، زاویه فاز و ضریب توان در سیستمهای تکفاز و یا سهفاز با بار متعادل و یا نامتعادل و … را بتوان اندازهگیری و انتقال داد. ترانسدیورهای توان راهگشای این مشکلات میباشند.
ترانسدیوسر فشار
ترانسدیوسر فشار درواقع یک فرستنده مبدلی بوده که فشار را به سیگنال الکتریکی آنالوگ تبدیل میکند. بااینحال انواع مختلف مبدل فشار وجود دارد، یکی از رایجترین آنها مبدل بر پایه Strain gauge میباشد. تبدیل فشار به سیگنال الکتریکی توسط تغییر حالت Strain gauge که به دیافراگم مبدل فشار وصل است به دست میآید که در نهایت خروجی این دیافراگم با سیم به پیکربندی پل ویتستون متصل شده است.
ترانسدیوسر قابلبرنامهریزی
مبدلهای قابل تنظیم به مهندسین برق این امکان را میدهند که بسته به نیاز پروژه و خروجی و ورودی ادوات خود، ورودی و خروجی ترانسدیوسر را تنظیم کند. در حال حاضر این نمونه از مبدلها از اقبال بیشتری نسبت به مدلهای ثابت در صنعت برخوردار میباشند. در این نوع خاص شما با صرف هزینهای اندکی بیشتر میتوانید با دردستداشتن یک مبدل، تمامی ورودیهای یونیورسال اعم از؛ ولتاژ، جریان، انواع ترموکوپل، ترمورزیستنس، پتانسیومتر و مقاومت متغیر را به خروجی موردنظر خود تبدیل کرده و رنج آن را با کالیبره دستگاه تنظیم کنید. قسمت جالب این ترانسدیوسر سادگی در تنظیم موارد مدنظر میباشد، به گونهای که صرفاً با تغییر چند دیپ سوئیچ یا جامپر و سادهتر از آن اتصال به یک PC با کابل مربوطه و نرمافزار آن تمام تنظیمات مدنظر صورت خواهد پذیرفت.
به صورت کلی ویژگیهای این ترانسدیوسر را میتوان به؛ تغییر رنج ورودی، قابلیت برنامهریزی در ورودی و خروجی توسط کامپیوتر از طریق کابل RS 232، قابلیت برنامهریزی جهت هماهنگی با انواع PT و CT، دارای سیستم کنترل میکروپروسسوری با دقت بالا، شبیهسازی اندازهگیری جهت انواع پارامترها مانند جریان، ولتاژ، فرکانس و … از قابلیتهای این نوع ترانس دیوسر میباشد.
ترانسدیوسر مقاومتی
خروجی ترانسدیوسر مقاومتی بهصورت DC بوده که تابع میزان مقاومت بین ترمینالهای ورودی میباشد.
به زبان سادهتر زمانی که مقاومت متغیر یک پتانسیومتر را میخواهید به ولتاژ یا جریان استانداردی نظیر 4 تا 20 میلیآمپر یا 0 تا 10 ولت تبدیل کنید ترانس دیوسر دما بهترین وسیله ممکن برای شما خواهد بود.
ترانسدیوسر مقاومتی، اصولاً وسیلهای برای تبدیل، جابهجایی خطی و یا زاویهای یک سیگنال الکتریکی میباشد. البته در روشهای مکانیکی امکان تبدیل نیرو و فشار به جابهجایی امکانپذیر است؛ در نتیجه این وسیله در اندازهگیریهای نیرو و فشار نیز میتواند مفید واقع شود.
ترانسدیوسر دما
مبدل دما جهت دریافت خروجی سنسورهای دمایی نظیر انواع ترموکوپل و RTD و تبدیل آن به سیگنالهای استاندارد موردنظر، نظیر 4 تا 20 میلیآمپر یا 0 تا 10 ولت به کار برده میشوند. ترانسدیوسر دما مانند انواع دیگر ترانسدیوسر در مدلهای متنوعی نظیر؛ قابل تنظیم، نصب ریلی، مولتی سنسور، هد مانتد، و نمونههای باریک و کمحجم عرضه میگردد که هرکدام بسته به محل نصب و نوع ورودی و خروجی کاربرد خود را دارند.
با استفاده ترانسدیوسر دمایی میتوان خروجی سنسور دما را به سیگنال جریانی تبدیل کرده و برای امور کنترلی مورداستفاده قرار داد.
ترانسدیوسرهای دمایی قابلیت تنظیم ورودی سنسور PT100 به انواع خروجی آنالوگ را دارا میباشد. یکی از بزرگترین مزیتهای این دستگاه این است که میتوان میزان Min و Max درجه سانتیگراد PT100 را تنظیم نمود.
ترانسدیوسر خازنی
ترانسدیوسرهای خازنی معمولاً برای اندازهگیری ارتفاع مایعات موجود در مخازن استفاده میشوند. با تغییر ارتفاع مایع، ثابت دیالکتریک بین الکترودهای خازن تغییریافته و درنهایت با این تغییر ارتفاع مایع موجود در مخازن محاسبه میگردد.
منابع
-
. “What is the difference between a pressure measuring transducer and a transmitter?“, National Physical Laboratory, 2020 ↑
-
. AlisonM, “The Difference Between a Sensor and a Transducer“, 12 Sep 2019 ↑
-
. “Transducer“, Circuit Globe, 08 Aug 2017 ↑
-
. “Different Types of Transducers and Their Applications“, Physics About, 23 Oct 2019 ↑
-
. “Voltage Transducer“, Manutech Europe, 15 May 2020 ↑
خوشحال خواهیم شد اگر شما نکته و یا تجربهای در مورد ترانسدیوسر داشتهاید با ما در بخش نظرات درمیان بگذارید
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.
با سلام و احترام
بسیار سپاسگزارم از مطالب خوب و مفید شما دقیقا همان مفاهیمی را که می خواستم با بهترین روش بیان مطالعه کردم و لذت بردم .. خدا قوت و درود بر شما
سلام
باعث خوشحالیست که مفید بوده براتون
با سلام و عرض ادب. ممنون میشم در مورد ترانسدیوسرهای سرعت با مقاومت مغناطیسی متغیر هم مطلب قرار بدهید. باتشکر
سلام
وقت شد حتما
مثل همیشه عالی بود.خسته نباشید👌👌
ممنون، سپاس از شما