کتاب محاسبات نرم – محمد توتونچی
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
برای شما کتاب محاسبات نرم (Soft Computing) دکتر محمدرضا اکبرزاده توتونچی از دانشگاه فردوسی مشهد را قرار داده ایم، کتابی که نویسنده آن ادعا می کند یک جزوه درسی می باشد که با زحمت فراوان تهیه شده است، البته ما آن را کتاب می نامیم چرا که چیزی از یک کتاب فوق العاده کم ندارد.
اما چرا محاسبات نرم؟
زیرا در آن مباحثی همچون؛ منطق فازی، شناسایی سیستم ها، الگوریتم ژنتیک و برنامه سازی ژنتیک و شبکه عصبی نهفته است، مباحثی که هرکدام بسیار ارزشمند بوده و می تواند در جای خود بسیار کارآمد باشند.
محاسبات نرم چیست
محاسبات نرم شامل اجزائی همچون الگوریتم های ژنتیك، منطق فازی و شبكه های عصبی می باشد كه ممكن است در جاهای مختلف با آن برخورد كرده باشید. این اجزاء را در قالب دیگری هم با نام هوش محاسباتی می شنوید. این ها از یك دیدگاه خیلی به هم شبیه هستند.
هوش محاسباتی و محاسبات نرم هر دو از یك سری اجزاء تشكیل شده اند. به عبارت دیگر هر دو اینها منطق فازی، یادگیری تقویتی، روش كلونی مورچه ها، الگوریتم های ژنتیك و شبكه عصبی را شامل می شوند. اما در Soft Computing تاكید خاصی در تركیب این روش ها وجود دارد.
محاسبات نرم دو بعد را ایجاد می كند. یكی بعد نرمی است كه نسبت به دنیای واقع وجود دارد یعنی نگرش به واقعیت یك نگرش نرم است؛ بدین معنی كه به جای اینكه بگوئیم این چنین باید باشد واقعیت را آنچنان كه هست سعی می كنیم تصویر كرده و با آن برخورد كنیم. این دیدگاه اول محاسبات نرم می باشد.
اما محاسبات نرم دیدگاه دیگری را نیز در بر می گیرد و آن تركیب بین این پارادیمها است.
به عبارت دیگر در محاسبات نرم با تركیب شبكه های عصبی و فازی یا الگوریتم ژنتیك و فازی یا الگوریتم ژنتیك و شبكه های عصبی می توان به چیزی دست یافت كه اجزاء آنها نمی توانستند به آن برسند.
خیلی جالب است كه شبكه های عصبی یك مدل كمی از مغز انسان است و در مقابل آن منطق فازی یك مدل كیفی از دانش انسانی است.
پس به نحوی هم شبكه های عصبی و هم الگوریتم های ژنتیك و هم فازی و یادگیری تقویتی كه ریشه آن روانشناسی است، از مغز انسان و تعامل آن با محیط نشات می گیرد. پس به نحوی تمام اجزاء Soft Computing از مغز انسان نشات می گیرند.
ما در هوش مصنوعی ادعا می كنیم كه واقع گرا هستیم. بنابراین، كاربرد، نقش مهمی در هوش مصنوعی دارد. هوش مصنوعی در دو زاویه جای رشد و كار دارد.
مشكل سیستم های هوشمند یكی آن است كه محققین به صورت شبیه سازی كار كرده و اغلب مقالاتی كه در كنفرانس ها ارائه می شوند به صورت شبیه سازی می باشد، در حالی كه پایه و اساس سیستم های هوشمند، اجرا و عملی كردن است. همچنین از دیدگاه تئوریك نیز كارهای كمی انجام می شود. بنابراین از دو زاویه كمبود وجود دارد. یكی زاویه اجرا و پیاده سازی عملی و یك زاویه تحلیل تئوریك با ابزارهای ریاضی كه در هر كدام به اندازه ε بتوانید پیش روید گام بزرگی را در پیشبرد هوش مصنوعی برداشته اید.
کتاب محاسبات نرم دکتر محمدرضا اکبرزاده توتونچی با داشتن 130 صفحه می تواند نیاز شما را در یادگیری Soft Computing به راحتی پاسخگو باشد.
فهرست کتاب محاسبات نرم – محمد توتونچی
- فصل اول: سیستم های هوشمند
- فصل دوم: منطق فازی
- فصل سوم: شناسایی سیستمها
- فصل چهارم: الگوریتم ژنتیک و برنامه سازی ژنتیک
- فصل پنجم: شبکه عصبی
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.