کتاب ساخت ترانسفورماتور
در اینترنت مطالب زیادی را در مورد آموزش ساخت ترانسفورماتور می توانید بیابید که همگی به صورت فردی گردآوری شده اند و متاسفانه بار علمی و نکات ریز در آنها موجود نمی باشد البته مسلما می توان از آنها جهت ساخت یک ترانس به صورت کاربردی استفاده کرد ولی برای ساخت یک ترانسفورماتور کاملا اصولی باید موارد ریزی که مسلما اهمیت بسیار زیادی در کارکرد ترانسفورماتور دارند را باید رعایت نماییم.
کتاب ساخت ترانسفورماتور چاپ آموزش پرورش بوده و برای دانش آموزان کارودانش در رشته برق تدارک دیده شده است و با توجه به جنبه بالای فنی و دید عملی نویسندگان آموزش پرورش به راحتی می توانید مطالب آن را به صورت خودآموز فرا گیرید.
بزرگترین حسن این کتاب بیان مطالب به صورت اصولی بوده و به جرات هیچ نکته ای را فروگذار نکرده است.
به صورت کلی کیفیت کتاب و مطالب آن را چگونه ارزیابی می نمایید؟
کتاب از ابتدایی ترین مراحل شروع شده و در ابتدا به بررسی لحیم کاری می پردازد، پس از آن به شما انواع سیم را می شناسد و شاید یکی از نقطه های قوت آن نحوه ی انتخاب سیم مناسب برای ترانسفورماتور شما با توجه به جدول چگالی جریان می باشد.
ممکن است شما تاکنون با میکرومتر کار نکرده باشید که در این کتاب به صورت جامع آموزش میکرومتر نیز قرار گرفته است.
فراتر از ترانس در کتاب ساخت ترانس چه چیزی خواهیم آموخت؟
کتاب تنها به جنبه عملی کار توجه نکرده است و در کنار آن به بررسی اساس کار ترانس، علائم ویژه اختصاری ترانسفورماتور که عملا نیز کاربردی هستند، شمای فنی ترانسفورماتور، اندازه گیری دقیق ابعاد هسته ترانسفورماتور و حتی استاندارهای قرقره ترانس را به شما می آموزد.
سطح علمی کتاب را چگونه می بینید؟
کتاب را با نام آموزش پرورش قضاوت نکنید در قسمت کار با منحنی ها شاهد استدلال های خوبی هستیم و برخی از نمودارها مانند جرم سیم-توان نمایش داده شده است که در نوع خود جالب است در پایان نیز کتاب ساخت ترانس به بررسی دستگاه های اندازه گیری پرداخته است.
پسورد : www.poweren.ir
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.
سلام آقای مهندس سیاه تیری
در مورد عدم تقارن شار در موتور القایی میخوام بهم اطلاعات بدین
و اینکه تغییر پارامترهای ماشین چه تاثیری روی شار روتور و استاتور داره
درواقع چرا با تغییر پارامتر اندوکتانس میتونیم عدم تقارن شار رو مشاهده کنیم
ممنونم از شما
سلام
به صورت کلی عدم تقارن در ماشین های القایی چیزی دور از ذهن نیست ولی اگر منظورتون محاسبات و راه حل های شبیه سازی هست می تونید توی سایت ieee مقاله های خوبی
پیدا کنید که توی سطح بالاهاشون حتی شبیه سازی با ansys maxwell هم هست
ساختار فیزیکی ماشین ما روی شار هم تاثیر گذار هست – خود اندوکتانس هم با شار رابطه مستقیم داره و قاعدتا باید با یک تغییر کوچیک شما شاهد تغییرات زیاد و یا حتی عدم تقارن در سیستم باشید
ممنونم
من یه شبیه سازی دیدم که با تغییر راکتانس و تغییر تلفات اهمی نشون داد زمان وقوع خطا در موتور القایی سه فاز، تقارن شار بهم میخوره…چیزی که متوجه نشدم این هست که چرا برای نشون دادن عدم تقارن شار،پارامترهایی همچون راکتانس استاتور و تلفات اهمی استاور و روتور رو تغییر داده.. معادلاتشو از کجا میتونم پیدا کنم؟