جزوه منابع تغذیه سوئیچینگ
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
به لطف پیشرفت های روزافزون تکنولوژی، امروزه شاهد نسل جدیدی از منابع تغذیه هستیم که به آنها منابع تغذیه سوئیچینگ گفته می شود.
در سالهای نه چندان دور برای ایجاد یک ولتاژ دلخواه DC مجبور به استفاده از ترانسفورماتور بودیم و همانگونه که اطلاع دارید ترانس ها اصولا برای کاهش تلفات هسته و به صرفه بودن تبدیل انرژی باید در فرکانس های پایین(50 و 60 هرتز) کار کنند و همین مورد باعث افزایش حجم هسته ترانس می شود و در نهایت خروجی کار ترانس های امروزی می باشد(حجم های بزرگ).
و این در حالیست که منابع تغذیه سوئیچینگ با فرکانس های بسیار بالا کار می کنند و اصلا نیازی به ترانس هم در آنها حس نمی شود و از طرفی راندمان نسبت به روش قبلی بسیار بالاتر می باشد و این مزایا در حالیست که کل مبدل شما در نهایت به اندازه بندانگشت شما خواهد شد.
جزوه های منابع تغذیه سوئیچینگ که برای شما در نظر گرفته ایم مربوط به کلاس درس استاد علی رضا هادی و امیر کاشی می باشند از مزایای این جزوه استاد هادی می توان به ارائه تقریبا تمام مطالب درس تغذیه سوئیچینگ اشاره کرد که برای شروع یادگیری می تواند مفید باشد، و در سمت دیگر جزوه امیر کاشی به دلیل مختصر بودن می تواند در زمان کوتاهی به شما مطالب مهم را انتقال دهد
به صورت کلی این درس زیر مجموعه چه دروسی می باشد؟
منابع تغذیه سوئیچینگ را نمی توان یک واحد درسی مجزا دانست چرا که بیشتر مطالب آن برگرفته از دروس الکترونیک قدرت 1 و 2 می باشد و برای درک بهتر آن توصیه می شود روی این دروس تسلط نسبی داشته باشید.
ترانسفورماتور در مبدل های جدید هیچ جایگاهی ندارد؟
خیر جایگاه ویژه ای دارد؛ در این مبدل ها برای حفاظت بیشتر(یکی از وظایف ترانس ها، ایزوله سازیست) از ترانس استفاده می شود و چون فرکانس کاری بسیار بالاست(20KHz) ابعاد ترانس بسیار کوچک است.
شما پیشتر گفته بودید ترانس در فرکانس بالا کار نمی کند چگونه الان از ترانس در فرکانس بالا استفاده کردید؟
بله درست است ولی در منابع تغذیه سوئیچینگ به دلیل وجود کلید زنی باسرعت بالا در لحظه های بسیار کوتاه، فرکانس را می توان پایین در نظر گرفت و در این حالت ترانس بدون هیچ مشکلی می تواند کار کند(گاهی ممکن است بایاس DC پیش بیاید که آن هم راه حل های خود را دارد).
پسورد : www.poweren.ir
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.