جزوه توزیع هوایی
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
اگر در زمینه تکنولوژی توزیع برق میان روش های متفاوت مانند؛ زمینی، دریایی، هوایی و … قصد سرمایه گذاری داشته باشیم قطعا گزینه “هوایی” انتخاب شایسته ای خواهد بود، اما به راستی چرا توزیع هوایی؟
صرفه اقتصادی
به طور كلی سیستم های هوایی بر خلاف سیستم های زمینی، بسیار كم هزینه تر و ارزان تراند. زیرا به كندن كانال، هزینه های اخذ مجوزهای حفاری، لوله های مخصوص و غیره نیازی ندارد. به طوری كه به عنوان مثال هزینه شبكه های فشار ضعیف 400 ولتی زیرزمینی، در حدود دو برابر شبكه های هوایی خواهد بود و این نسبت در شبكه های با ولتاژ 63 و 132 كیلو ولت به ترتیب 7 و 11 برابر می گردد. وانگهی هزینه های برپایی شبكه های هوایی در برابر شبكه های كابلی زیرزمینی با افزایش ولتاژ تفاوت بسیاری پیدا می كنند.
تعمیر و عیب یابی
عیب یابی و رفع آن در شبكه های هوایی، نسبت به شبكه های زیرزمینی آسان تر انجام می گیرد. زیرا بیشتر عیب های شبكه های هوایی با چشم دیده می شوند. در صورتی كه برای پیدا كردن عیب در شبكه زیرزمینی به دستگاههای خاص نیاز خواهد بود. در ضمن هنگامی كه در سیستم های زمینی مشكلی پیش می آید، از نظر تعمیرات بسیار وقت گیر و سخت خواهد بود. با این حال، سیستم زمینی با خطر قطعی برق ناشی از طوفان، رفت و آمد و برخورد وسایل نقلیه، سقوط درختان و غیره مواجه نیست. لازم به توضیح است كه شرایط متعدد دیگری نیز وجود دارد كه كابل های زمینی را به سیستم های هوایی ترجیح می دهند. درواقع چون شبكه های زمینی در زیر خاك دفن می شوند، از عوامل جوی مانند طوفان، یخ زدگی، برخورد شاخه های درختان و رعد و برق در امان بوده و امكان خرابی آنها كمتر می باشد، از این رو، قطع جریان كمتری نیز پیش می آید. علاوه بر آن از نظر برخورد وسایل خطرات زیادی وجود دارد كه در شبكه های زیر زمینی این مشكلات وجود ندارد.
و البته بسیاری موارد دیگر که همگی آنها به همراه سایر نکات خاص در جزوه توزیع هوایی که توسط مهندس حمید ریاضی گردآوری شده است، در 76 صفحه مورد بحث و تحلیل قرار گرفته اند.
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.