بررسی و مقایسه HMI های زیمنس
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
شرکت زیمنس سبد خیلی خوبی از پنلهای HMI در اختیار ما میذاره که متاسفانه به دلیل تعداد بالای اونها تشخیص و انتخاب مدل مناسب همیشه یه چالش برامون بوده و البته شما هم کلی دربارشون ازم پرسیدید. بخاطر همین این ویدئو فوقالعاده رو براتون ضبط کردم تا همیشه یه راهنمای دقیق جلو دستتون باشه
🤳 ما بهصورت کلی ۴ دسته پنل اچامآی داریم که هرکدومشون برای شرایط خاصی استفاده میشه و البته هر کدوم از این ۴ دسته خودشون زیرمجموعههای مختلفی دارن، تو این ویدئو از ارزونترینها شروع کردیم و به سمت مدلهای پیشرفته و گرون قیمتتر رفتیم.
پیشنهاد ویژه
به شما پیشنهاد می کنیم حتما از آموزش ۰ تا ۱۰۰ PLC (جامعترین آموزش PLC) دیدن نمایید.
یادتون باشه هر چیزی که گرونه معنیش این نیست برای پروژه شما مناسبه! برعکس، باید با توجه به قیمت یه انتخاب مناسب و مهندسی داشته باشید.
🚦🚦 چرا اچ ام آی زیمنس؟ بیتردید یکی از بهترین مدلهای بازار زیمنسه، و HMI هم خیلی با اپراتورها در تماسه برای همین اگه جنسش خوب نباشه خیلی زود نیاز باید ببریدش پیش تعمیرکار، از اون طرف PLC یه گوشه کارخونه تو تابلو برق به خوبی محافظت میشه ولی HMI نه، بخاطر همین توصیه من جنس خوب زیمنسه.
🚧 کلی HMI و برندهای خاص و متفرقه اون بیرونه، شما با کدوماشون کار کردید؟ و اگه خوبی یا بدی ازشون دیدید برامون تو بخش نظرات بنویسید تا ماهم از شما کلی چیز یادبگیریم 🙏
شرکت زیمنس HMIهای زیادی تا الان به بازار عرضه کرده که حتی برای کسایی هم که پی ال سی کار هستن یه خورده تفاوتهاشون نامشخصه. امروز ما به شکلی عمیق به تمام این HMIها نگاه میکنیم و یبار برای همیشه پروندشو کامل میبنیدیم. بهتون قول میدم که هیچکس تو ایران تا حالا اینقدر دقیق به این پنلها و تفاوتهاشون نپرداخته.
سلام رفقا من محمد سیاه تیریام و امروز قراره باهم تمام اچ ام آیهای زیمنس رو بررسی کنیم. این از اون پستاس که باید حتما سیوش کنید تا بعدا هر زمان نیاز به خرید HMI داشتید سریع و تو چند دقیقه بهتون همه چیزیو یادآوری کنه. اگه رفیق قدیمیم هستی که دمت خیلی گرمه و اگه تازه باهامون آشنا شدی همین الان دنبال کن چون ویدیو بعدی در مورد مقایسه پی ال سیهای دلتا و فتکه که خودش یه ویدیو بسیار جذابه.
HMI چیست
قبل از اینکه به سراغ انواعش بریم بیایید تو چند خط بگیم این بزرگوار اصلا چی هست و از کجا اومده. من نتونستم تاریخ دقیق برای اولین اچ ام آی پیدا کنم ولی میتونیم با قطعیت بگیم که این دستگاه بعد از پی ال سی وارد بازار شد. البته یه سری دستگاه هم به اسم HCI داریم که خیلی شبیه HMIاند و دقیقا همون کار رو میکنند مثل مانیتورهای تاچ برای کامپیوترها، HCI یعنی Human computer interaction. این دستگاه تو دنیای تکنولوژی خیلی شناختهتراند. مثلا مانیتور کامپیوتر شما قبلا در دسته HCIها قرار میگرفت ولی ما اینجا بحثمون HMI هست.
HMI مخفف Human machine interfaceـه یعنی رابط کاربری انسان و ماشین. با اچ ام آی دیگه نیاز نیست هر بار برای کاری بیاییم برنامه نویسی رو کامل انجام بدیم. باهاش میتونیم کل سیستم رو تغییر بدیم مثلا صبح شیفت تولید دوغ باشه و شب شیفت تولید ماست . اوایل برای تغییر این شیفت نیاز بود که کل برنامه نوشته شده تو پی ال سی عوض بشه ولی الان من برنامه نویس با ایجاد مسیرهایی در پنل اچ ام ای به اپراتور کارخونه که اصلا نمیدونه پی ال سی چیه این اجازه رو میدم که کل خط تولید رو عوض کنه و قشنگیش اینه که کل فرامین به صورت گرافیکی صادر میشن.
حالا بعدا اگه دوست داشتید یه پست مفصل در مورد HMI میریم.
به صورت کلی چهار دسته پنل HMI تو زیمنس داریم که عبارتند از: Basic پنل، کانفورت پنل، موبایل و کی پنل. و حواستون باشه به همه اینا تو دنیای زیمنس میگن پنلهای HMI سمتیک، یعنی اسم خانوادگیشون سمتیک پنله.
HMIهای مدل Key Panel
اولین دسته میشه سری پنلهای دکمهای. اسم دقیق اینا میشه سیمتیک HMI کی پنل، همونطور که از اسمش پیداست فقط چندتا کلید فیزیکی دارند و اصلا خبری از تاچ و صفحه نمایش نیست. روی اینا میشه: دکمههای استاپ، استارت، پوش باتنها، سوئیچ، نمایشگرهای لامپی و … نصب کرد. اینا خوب داره نسلشون کم کم منقرض میشه ولی به شخصه خیلی دوسشون دارم چون هم کیفیت خوبی دارند و هم حس خراب نشدن. این پنلها برای کاربردهای امروزی جالب نیستند بخاطر اینکه هیچ نمایشگری ندارن که بتونه به ما آمار یا دادهای نشون بده. پس فقط و فقط برای کارهای ساده میتونیم ازشون استفاده کنیم و نگفته هم پیداست خیلی ام ارزونن.
مزیتهای کلی این سری میشن: نصب در هر شرایطی، سایزهای متنوع، امکان استفاده برای هر کاربردی، داشتن سری E-Stop و F که میدونید مدل فیل سیف هست، استفاده از LEDهای رنگی، امکان لیبل زنی روی کلیدها و پشتیبانی از پروفی نت که اونم بعدا بهتون میگم چیه.
قیمت این سری از ۵ شروع میشه و فک کنم تا ۷۰ میلیون هم میره.
HMIهای مدل Basic Panel
سری بعد از اینا از بعد قیمتی میشه مدل بیسیک پنلها، اینا خیلی خوشقیمتاند و خیلیام پرکاربرد. تو این نسل هم مانیتور داریم و هم دکمه و هم تاچ. این سری سایزهای متنوع: ۴، ۷، ۹ و حتی ۱۲ اینچی داره که با پشتیبانی از ۶۴ هزار رنگ کیفیت خوبی هم انصافا داره.
یکی از ویژگیهای خوب نسل دوم این سری امکان اتصال موس، کیبورد و بارکدخوانه که همشون با USB بهش وصل میشن و حتی شما میتونید با یه فلش دادههای روی این HMI رو ذخیره کنید که عالیه.
اون HMI که ما تو دوره کار میکنیم و برنامه نویسی انجام میدیم از این سری شروع میشه، چرا؟ چون مانیتور داره و به ما میتونه آمار هرچیزی رو بده. از مزیتهای این سری پشتیبانی کامل از پروفینت و پروفیباسه که باعث میشه هم با پی ال سیهای قدیمی و هم جدید کار کنه.
از اونجایی که این سری با تیا پورتال هم کانفیگ میشه خود زیمنس استفاده از پنلهای بیسیک رو درکنار پی ال سی ۱۲۰۰ توصیه کرده.
قیمت نو این پنلها اگه خوب بگیرید از ۶ شروع میشه تا ۱۹۰ میلیون تومن.
HMIهای مدل Comfort Panel
حالا میرسیم سراغ مدل بسیار حرفهای سمتیک HMI کامفورت پنل، به این سری و سری بعدی که اسمش موبایل پنل هست میگن HMIهای اِدونست یا پیشرفته. پس اگه جایی گفتند آقا HMI advanced میخوایید یعنی منظورشون یا مدل کامفورت هست یا موبایل.
خود زیمنس میگه سری کامفورت برای اجرای برنامههای تجسمی با کارایی بسیار بالا در سطح ماشین هستن. این سری دیگه ته تکنولوژی HMI زیمنسه و همشون هم آیپی ۶۵ رو ساپورت میکنن. کیفیت ساخت این سری از بیسیک هم یه مقدار بالاتره.
این سری رو میتونید در مدلهای: ۴، ۷، ۹، ۱۲، ۱۵، ۱۹ و حتی ۲۲ اینچی هم تهیه کنید.
برای اینکه متوجه کیفیت نمایشگر این پنلها بشید کافیه تصور کنید که تعداد رنگ تو این پنلها تقریبا ۱۶ میلیون عددِ!! و اگه سرتون رو با زاویه ۱۷۰ درجه باهاش قرار بدید باز میتونید پنل رو بخونید!.
این پنل خودش میتونه یه مقداری هم با اینترنت تعامل داشته باشه که خوب حرکت جدیدیه. به شدت حفاظت شده و بخاطر اینکه مموری اختصاصی داره اگه برق هم بره وقتی مجدد وصل میشه از جایی که برق رفته دوباره کار رو استارت میکنه.
فقط اگه میخوایید تو محیطهای خشن از این مدل استفاده کنید حتما نسخههای ۷ اینچ به بالاتر رو سفارش بدید.
ارتباطات تو این نسل خیلی پختهتر شده مثلا شما میتونی حتی دوربینهای کارخونه هم رو این پنل داشته باشید.
کامفورتها ۵ سری دارند که میشن: مدل استاندارد، مدل پرو، مدل INOX، مدل نصب بیرونی و مدل سیپلاس.
هر سری برای کاری خوبه دیگه که تو منوالهای زیمنس کامل خودش گفته. مثلا مدل INOX برای صنایع غذایی و داروسازی که محیط خیلی حساسی دارند طراحی شده. این مدل از استاندارد جهانی غذایی ۱۶۷۲۲ پشتیبانی میکنه و صفحه جلوش یه گلس و سنسور لمسی خازنی هم داره تا با دستکش هم بشه باهاشون کار کرد.
قیمت نو اینا تقریبا از ۹ شروع میشه و من خودم تا ۳۷۰ میلیون هم دیدم.
HMIهای مدل Mobile Panel
ممکنه تو یه کارخونه نیاز باشه که شما HMI رو بگیری دستت و راه بری، اینجاست که پنلهای سمتیک HMI موبایل پنل به درد شما میخورن، البته این قضیه خیلی کم پیش میاد ولی به هرحال اگه نیاز بود باید راه حلی براش داشته باشیم.
این سری موبایلها میتونن با پنلهای کامفورت هم ارتباط برقرار کنند که حرکت قشنگیه. حواسمون هم هست دیگه اسمش moʊ.bəl یعنی قابل جابجایی هست.
این پنلها هم تو سایزهای ۴، ۷ و ۹ اینچی ساخت میشن تا راحت قابل حمل باشند.
بدی این پنلها اینه که معمولا علاوه بر تهیه خودشون باید یونیت کنترلیشون هم تهیه کنید که در کل مبلغ بالایی میشه.
این سری هم ۴ تا مدل داره که برای شرایط مختلف کاری ساخته شدن، میگم این پنل زیاد استفاده نمیشن و بیشتر برای صنایع خیلی بزرگ و خاص انتخاب میشن.
قیمتشون هم که نگم براتون، با یونیت کنترلیش تقریبا از ۵۰ شروع میشه و میره تا ۴۰۰ میلیون تومن.
خوب همونطوری که اول ویدئو بهتون گفتم، این مقایسه و بررسی به قدری کامل بود که نظیرشو تو محتوای فارسی نداریم پس حتما همین الان یه لایک کن تا بریم سروقت سوال امروزمون.
شما تا الان با HMIها کار کردید؟ اگه اره کدوم مدل بوده که شما رو اذیت کرده و یا کدوم مدل رو شما پیشنهاد میدید؟ حتما تجربتون رو با جزئیات برامون بگید تا همه بتونن استفاده کنند.
از اونجایی که HMI مدل Basic خیلی استفاده میشه و جز پرفروش هاست و خود زیمنس هم توصیه کرده در کنار سری ۱۲۰۰ استفاده کنید توصیه میکنم این ویدیو که بررسی کامل پی ال سی ۱۲۰۰ هست رو یه نگاهی کنید تا بتونید این دوتا رو خیلی راحت تو پروژههاتون درکنار هم استفاده کنید. و مثل همیشه دمتون خیــلی گرم.