کتاب سیستم های کنترل گسترده – DCS
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
سیستم های کنترل گسترده – DCSها امروزه بسیار پر کاربرد شده اند و توانسته اند؛ سبب بهبود میزان تولید و کیفیت تولید و ایمنی و قابل اطمینان و انعطاف پذیری بیشتر قسمتهای صنعتی و افزایش حوزه نظارت بر مراحل اجرای یک پروسه شوند.
این حوزه برخلاف تصور عموم مردم دارای طول عمر بالای 50 سال می باشد که به دلیل نزدیکی زیاد به حوزه الکترونیک شاهد پیشرفت سریع آن هستیم.
پیشنهاد ویژه
به شما پیشنهاد می کنیم حتما از آموزش 0 تا 100 PLC (جامع ترین آموزش PLC زیمنس) دیدن نمایید.
کنترل کننده DCS هم اکنون بیشتر در خطوط پردازش بسته بکار گرفته می شود تا در نهایت شاهد افزایش بازده خط باشیم در سطح قدرت نیز این سیستم به دلیل قابلیت اطمینان بالا امروزه در بخش کنترل نیروگاه ها و پست های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد.
امروزه شاهد رشد تکنولوژی در زمینه پست های برق هستیم و دیگر تجهیزات به صورت منفرد و سالید عمل نمی کنند بلکه در یک گستره هماهنگ با سایر تجهیزات برای انجام یک عمل خاص تصمیم می گیرند و یا به زبان ساده تر شاهد اتوماسیون در این بخش هستیم و مسلما این اتوماسیون توسط کنترل کننده DCS مدیریت و کنترل می شود.
در زمینه کنترل، چگونه کنترل کننده DCSها به بازار راه پیدا کردند؟
دلیل وجود PLC ها عدم کارکرد برنامه ای؛ منطقی و برنامه ریزی رله ها بود که به زبان ساده تر می توان PLC را یک رله حرفه ای در نظر دانست، از سوی دیگر در حوزه پردازشگر ها دانش الکترونیک بسیار قوی شد و با تلفیق این دو مورد شاهد حضور DCS ها هستیم که توانایی بسیار بالایی در زمینه کنترل از خود نشان دادند.
DCS چیست؟
در پست های انتقال، DCS مخفف کلمه Distributed Control System (سیستم کنترل گسترده)می باشد و منظور از آن این است که کلیه مراحل کنترل، مانیتورینگ، و فرمان توسط یک یا دو سرور اصلی که به صورت مستقل عمل می نمایند انجام می شود. این سرورها Station Level را می سازند و در این محیط کلیه تجهیزاتی که به سیستم DCS متصل می شوند تعریف می گردند.
اتوماسیون (AUTOMATION) چیست؟
اتوماسیون به معنای کنترل و هدایت یک دستگاه به صورت خودکار است و مشخصه سیستم هایی است که تصمیم برای انجام فعالیت یا فعالیت هایی به جای انسان توسط دستگاه های خودکار صورت می پذیرد. بدین معنی که ابزارهای کنترلی مثل کامپیوتر و ابزار مکانیکی مثل رباط یا ماشین های الکتریکی جایگزین قدرت تفکر و نیروی انسانی می شوند. مساله اتوماسیون زمانی مطرح می شود که به انجام کاری به صورت مکرر، نظارتی مستمر و دقیق، فعالیتی خطر آفرین و یا کارهایی با دقت یا سرعت فوق العاده زیاد نیاز داریم. به عبارت دیگر هنگامی که انسان در فعالیتی احساس ضعف و ناتوانی می کند، با استفاده از ابزار کنترلی و مکانیکی و با یاری جستن از اتوماسیون، بر مشکل خویش فایق می آید. به همین دلیل پدیده اتوماسیون در بخش صنعت اهمیتی فوق العاده دارد و توجه ویژه به آن باعث شده به سرعت گام در راه تکامل نهاده و بیش از پیش بخش های زندگی انفرادی و اجتماعی انسان را تحت تاثیر قرار دهد.
فهرست کتاب سیستم های کنترل گسترده
- چکیده
- مقدمه
- Dcs چیست؟
- اتوماسیون
- اتوماسیون در صنعت
- ظهور اتوماسیون درصنعت برق
- تاریخچه ی پست های DCS در ایران
- ساختار کلی پست های انتقال
- ساختار کلی پست های DCS
- ساختار سیستمهای اسكادا
- مجتمع كردن اتوماسیون پستها
- مزایای واقعی
- معایب
- كنترل از راه دور ایستگاهها و تجهیزات آن
- گفتههای گروهكاری
- درگاهها
- رابطهای غیرمبهم مناسب كاربر
- پیشرفت در اقتصادی شدن طرح
- لزوم وجود پشتیبان برای سیستم
- بررسی سایر موانع
- مطالعه وضعیت اتوماسیون پستها در چند شركت برق
- مزایای پست های
- معایب و مشکلات پست های
- فیبر نوری و علت استفاده از آن در سیستم های.
- آشنایی با سیستم های کنترل غیر متمرکز
- معماری متعارف یک سیستم
- اجزای یک سیستم
- مدل های مختلف ارتباطی در سیستم های
- آشنایی با نرم افزارهای سیستم
- ساختارنرم افزار
- ساختاربرنامه
- سلسله مراتب
- Data Base
- سایر امکانات نرم افزار سیستم
- تفاوت های سیستم کنترل DCS و PLC
- معرفی سیستم PCS7 از شرکت SIEMENC
- بازار جهانی سیستم های DCS
- نتیجه گیری وپیشنهادها
- منابع
پسورد : www.poweren.ir
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.