کتاب سیستمهای توزیع انرژی الکتریکی – عبدالحی (en)
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
با اینکه سالها از مفاهیم ابتدایی و اولیه سیستمهای نوین توزیع برق میگذرد اما همچنان در بیشتر کشورها در این حوزه شاهد شلوغی و تلفات بسیار بالا میباشیم، به همین دلیل همواره سعی کردهایم که کتابها و مقالات بروز در این زمینه را در اختیار شما مهندسین عزیز که قطعاً آینده این کشور در دستان شماست قرار دهیم.
برای آشنایی با سیستمهای توزیع برق، کتاب انگلیسی “سیستمهای توزیع انرژی الکتریکی” (Electric Distribution Systems) نوشته ABDELHAY A. S ALLAM و O M. P. M ALIK را جهت استفاده شما عزیزان تهیه کردهایم. این کتاب توسط جمعی از ویراستاران انجمن IEEE ویرایش گردیده و درنهایت توسط انتشارات Wiley در سال 2011 میلادی منتشر شده است. مباحث کتاب با محوریت سیستمهای توزیع انرژی الکتریکی در پنج بخش و 576 صفحه به شرح زیر تدوین شده است:
بخش اول: مفاهیم اساسی
در این بخش و در طی دو بخش مفاهیم اساسی در سیستمهای توزیع و روشهای پیشبینی تقاضای بار و سایر مسائل مربوطه بیان شده است.
بخش دوم: حفاظت و کلید افزار (سوئیچ گیرهای) توزیع
در این بخش و در طی چهار بخش مسائلی همچون زمین کردن سیستمهای توزیع، مطالعه اتصال کوتاه در این سیستمها، حفاظت و کلید افزارهای سیستم توزیع بررسی شدهاند.
بخش سوم: کیفیت توان
در طی پنج بخش به مواردی همچون کیفیت توان، تغییرات ولتاژ، هارمونیکهای سیستم توزیع و مسائل مربوطه پرداخته شده است که از مسائل بهروز سیستمهای توزیع میباشد با توجه به اینکه بیش از 60درصد تجهیزات تأسیسات الکتریکی را بارهای غیرخطی تشکیل میدهد.
بخش چهارم: مدیریت و پایش شبکه
مطالب این بخش برای اولینبار در دنیا در دهه 70 میلادی توسط آقای Clark Gelling یکی از مدیران ارشد EPRI (انستیتوی تحقیقاتی برق در آمریکا) تحت عنوان مدیریت سمت تقاضا DSM پایهگذاری شد و امروزه باگذشت بیش از 30 سال، تمام زیر ساختهای آن در آمریکا و کشورهای اروپایی مهیا شده بهطوریکه در طی همان 25 سال اولیه با اعمال سیاستهای این روش به میزان 49درصد کاهش مصرف انرژی مازاد در این کشورها محقق شد.
در این بخش کتاب در طی دو بخش به بررسی مسائل مدیریت سمت تقاضا، بازده انرژی، سیستمهای اسکادا و شبکههای هوشمند پرداخته شده است.
بخش پنجم: تولید پراکنده
اهمیت این قسمت در شبکههای توزیع بر کسی پوشیده نیست و کثرت مقالهها (چه در بخش داخلی و چه در بخش خارجی) گویای همین مسئله است. با توجه به این موضوع در این کتاب نیز بخشی با همین نام به بررسی مسائل مربوطه پرداخته است. میکرو توربینها، توربینهای بادی، پمپهای تلمبهای ذخیرهای، تجهیزات فتوولتائیک، ژنراتورهای آسنکرون و سایر مسائل مربوطه …
فهرست کتاب سیستمهای توزیع انرژی الکتریکی – عبدالحی
- فصل اول: ایده اساسی در زمینه سیستمهای توزیع انرژی الکتریکی
- فصل دوم: پیشبینی تقاضای بار
- فصل سوم: ارت در سیستمهای توزیع انرژی الکتریکی
- فصل چهارم: مطالعات اتصال کوتاه
- فصل پنجم: حفاظت سیستمهای توزیع انرژی الکتریکی
- فصل ششم: سوئیچ گیرهای سیستم توزیع
- فصل هفتم: کیفیت توان
- فصل هشتم: تغییرات ولتاژ
- فصل نهم: بهبود ضریب توان
- فصل دهم: هارمونیک در سیستمهای توزیع انرژی الکتریکی
- فصل یازدهم: تاثیرات هارمونیکی
- فصل دوازدهم: مدیریت تقاضا و بهرهوری
- فصل سیزدهم: سیستمهای اسکادا و چشمانداز شبکه هوشمند
- فصل چهاردهم: تولید پراکنده
- فصل پانزدهم: منابع
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.