کتاب تست ترانسفورماتورهای قدرت
ترانسفورماتور دستگاهی است که به انتقال انرژی الکتریکی به بخش های مختلف مدار الکتریکی و یا بین ژنراتور و مدارهای اولیه توزیع میپردازد و برای دست یابی به موارد مورد نیاز مشتری باید مورد تست قرار گیرد.
ترانسفورماتور
اساس کار ترانسفورماتور بر انتقال انرژی الکتریکی از طریق القا الکترومغناطیسی است که با ایجاد جریان متغیر در یک سیم پیچ القای میدان مغناطیسی در سیم پیچ دیگر را در پی دارد که به سبب آن ولتاژ در سیم پیچ دوم ایجاد میگردد.
میزان ولتاژ القایی در سمت دوم با تعداد دور سیم پیچ در سمت اولیه رابطه ی مستقیم و با تعداد دور سیم پیچ ثانویه و ولتاژ اولیه نسبت عکس دارد.
از دیگر کاربردهای ترانسفورماتورها میتوان به کاهش جریان الکتریکی برای جلوگیری از تلفات اشاره کرد و بازده این دستگاه ها که گاهی تا 99.75 درصد می رسد از ویژگیهای بارز آن است و به ترانسفورماتورهایی با توان بیش از 5KVA یا بیشتر از آن ترانسفورماتور قدرت گفته می شود.
تست ترانسفورماتور
تست ترانسفورماتور سبب می شود که نیازمندی های مشتری از قبیل قابلیت بارگیری، تحمل عایقی و سایر مشخصه های بهره برداری مشخص گردند و این تست مرغوبیت ساخت ترانسفورماتور را به نمایش میگذارد.
تستها را می توان به سه قسم تست روتین، تست تایپ و یا تست های ویژه تقسیم بندی نمود که دسته ی اول همانطور که از نام آن پیداست برای تمامی ترانسفورماتورها انجام میشود و از این تستها میتوان به مقاومت اهمی و اندازه گیری تلفات اشاره نمود. تستهای تایپ که به آنها تست طراحی گفته میشود برای دست یابی به الزاماتی است که در نوع اول تستها پوشش داده نمیشوند و بر روی ترانسفورماتوری انجام میپذیرد که از لحاظ مشخصههای الکتریکی نماینده نوع خاصی از آنهاست ( مانند تست جهش حرارتی ) و دستهی سوم که تستهای ویژه نام دارد تستهایی است که انجام آن بین سازنده و خریدار توافق میشود مانند اندازه گری سطح صدا و … .
کتاب تست ترانسفورماتورهای قدرت که توسط محمد خارزی تهیه شده به تفصیل در مورد انواع تستهای این دستگاه پرداخته است و می توانید با مطالعهی فهرست این کتاب در ادامه، با تستهایی که به آن ها اشاره شده آشنا شوید.
فهرست کتاب تست ترانسفورماتورهای قدرت
- فصل اول: مقدمه
- فصل دوم: صحت عایق بندی و اثبات آن
- فصل سوم: اندازه گیری مقاومت سیم پیچ
- فصل چهارم: تست نسبت تبدیل ولتاژ و گروه برداری یا جابجایی فاز
- فصل پنجم: اندازه گیری امپدانس یا ولتاژ اتصال کوتاه و تلفات بار
- فصل ششم: اندازه گیری تلفات بی باری و جریان بی باری
- فصل هفتم: تست ولتاژ استقامت AC با منبع جداگانه یا تست ولتاژ اعمالی
- فصل هشتم: تست ولتاژ القایی
- فصل نهم: اندازه گیری تخلیه جزئی
- فصل دهم: تست ضربه صاعقه و ضربه کلیدزنی
- فصل یازدهم: تست حرارتی
- فصل دوازدهم: اندازه گیری امپدانس (های) توالی صفر در ترانسفورماتور قدرت
- فصل سیزدهم: تست تحمل اتصال کوتاه
- فصل چهاردهم: اندازه گیری سطح صدا
- فصل پانزدهم: تست کلید تنظیم ولتاژ زیر بار و سایر تجهیزات جانبی
- فصل شانزدهم: اندازه گیری هارمونیک های جریان بی باری
- فصل هفدهم: اندازه گیری مقاومت عایقی
- فصل هجدهم: اندازه گیری ضریب تلفات tanθ خازن های سیستم عایق بندی
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.
متاسفانه پس از دانلود، وقتی فابل رو باز میکنیم، همه چیز توش بهم ریختست و اصلاَ نمیشه خوندش…..جز چند صفحه انتهاییش!!!!!!!!!!!!!
سلام
فونت میترا نرمال را دانلود کنید