کتاب ترانسفورماتور قدرت
همانگونه که اطلاع دارید ترانسفورماتورها را معمولا بر اساس توان آنها تقسیم بندی می کنند و در بیشتر کشورها ترانسفورماتور بالای 10MW را ترانسفورماتور قدرت می نامند، ترانسفورماتور قدرت تقریبا از سایر ترانس های موجود متمایز است و دانشجویان علاقه خاصی به دلیل ابهت آن به این ترانسفورماتور دارند، البته از لحاظ علمی تفاوت این ترانسفورماتور با سایرین تنها در ابعاد نیست.
به دلیل توان بالا مشکلات خاصی نیز در این ترانسفورماتور وجود دارد که اغلب از میدان های مغناطیسی و الکتریکی عظیم ناشی می شود و در نهایت شاهد رزوناس در ترانس هستیم، پس نخستین مورد حائز اهمیت قدرت عایقی و طراحی آن می باشد و سپس نوبت به قسمت تپ چنجر می رسد که به دلیل تغییر تپ تحت جریان بالا دارای طراحی مهندسی ویژه ای می باشد.
البته ترانس های قدرت نیز دارای مدل های متفاوتی حتی در قسمت تپ چنجر می باشند که برخی به صورت On Load و برخی به صورت Off Load تپ می زنند که خریدار با توجه به نیاز خود انتخاب می کند.
نیروگاه ها را می توان نقطه عطف کاربرد ترانسفورماتور قدرت دانست زیرا در این مکان ها تغییر سطح ولتاژ تحت توان های بسیار بالایی صورت می گیرد، بحث نحوه اتصال ترانسفورماتور قدرت به شبکه و تغییر توان راکتیو و … جزء مباحث پیچیده و حیاتی سیستمی می باشند که همواره مورد توجه بهره برداران نیز بوده است.
برای آشنایی بیشتر با ترانسفورماتور برای شما عزیزان کتاب ترانسفورماتور قدرت را جهت دانلود قرار داده ایم؛ این کتاب با داشتن 76 صفحه منبع خوبی برای آشنایی با ترانسفورماتور قدرت می باشد ولی متاسفانه نویسنده و یا جمع آوری کننده این کتاب مشخص نیست ولی به دلیل داشتن ساختار مناسب یک کتاب، آن را کتاب خطاب کرده ایم، در کنار این کتاب، پاورپوینت ترانس قدرت را نیز قرار داده ایم که در آن تصاویر بسیار خوبی در این زمینه داراست و با صرف زمان کوتاهی می توانید اطلاعات مفیدی را دریافت نمایید.
کشور ما از لحاظ ساخت ترانسفورماتور قدرت خودکفا شده است؟
از جنبه ی تولید بله ولی از لحاظ توسعه و ساخت الگو متاسفانه همچنان تحت لایسنس عمل می کنیم ولی خوشبختانه روند طراحی شروع شده است.
کنترل ترانس های قدرت همانند سایر ترانسفورماتورها می باشد؟
به صورت عملیاتی خیر، به دلیل اهمیت بالای عملکرد این ترانس ها در شبکه، از نظر کنترلی دارای سطح بالایی بوده و علاوه بر کنترل محلی، کنترل از راه دور و کنترل اضطرای نیز فراهم شده است.
در تصویر زیر قسمت های مهم یک ترانسفورماتور قدرت مشخص شده است؛
اجزای اصلی ترانسفورماتور قدرت شامل:
- هسته
- سیم پیچ فشار ضعیف
- سیم پیچ فشار قوی
- سیم پیچ تپ چنجر
- تپ سلکتور
- بوشینگ فشار ضعیف
- بوشینگ فشار قوی
- بست قاب
- تپ چنجر
- موتور درایو تپ چنجر
- تانک روغن
- کنسرواتور
- رادیاتور
- مواد عایقی
سایر تجهیزاتی که بر روی ترانس قدرت نصب می شوند شامل: رله بوخهلتس، ترمومتر روغن، روغن نما، سیلیکا ژل و … می باشد.
پسورد : www.poweren.ir
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.
سلام فایل پاورپوینت اشکال داره و اصلا فایلی وجود ندارد
سلام تست شد، مشکلی نداره
سلام من گرایش قدرت هستم اما از الکترونیک الان خیلی از این چیزا سر در نمیارم و میخوام واسه ی امتحان اماده شم ک کل مسیر زندگیم ب این امتحان بستگیداره لطفا بهم کمک کنید
سلام، شروع کنید به خوندن کتاب های مرجع
سلام خسته نباشید. من می خوام یک ترانس تکفاز را ابتدا طراحی کرده و سپس در محیط المان محدود ماکسول پیاده سازی کنم. لطفا یک مرجع مناسب برای طراحی ابعاد ترانس به من معرفی کنید. با تشکر.
سلام
کتاب مرجع که کتاب طراحی ماشین ساونی
ولی الان کتاب های تخصصی هم اومده بازار که یه نگاه کنید راحت تره به اصل موضوع می رسید
لطفا اسم دقیق کتاب رو به انگلیسی بگین تا دانلود کنم. با تشکر.
اگر توی سایت سرچ کنید ساونی فکر کنم گذاشتیم، یک چک کنید