کتاب انرژی تجدیدپذیر دریایی
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
انرژی موجود در دریا و شیوههای متنوعی که برای استفاده از آنها وجود دارد باعث شده است تا منابع خوبی برای تامین انرژی الکتریکی محسوب شوند. این انرژی علاوه بر این که به گونههای متفاوتی قابل استفاده است، تجدید پذیر و پاک نیز میباشد و جز انرژیهای سبز دسته بندی میشود.
انرژی دریایی
برای سابقه انرژی دریایی می توان به حدود 8 قرن پیش رفت، جایی که آسیابهای جزر و مدی در سواحل بریتانی مورد استفاده قرار میگرفتند یا حتی می توان به خیلی پیش تر از این و به 20 قرن پیش رفت که یونانیها برای آرد کردن گندم از آسیاب آبی استفاده میکردند. اما اگر بخواهیم به صورت بکارگیری پیشرفته از این انرژی اشاره کنیم اولین استفاده پیشرفته به سال 1967 بر میگردد که نیروی جزر و مدی توسط یک نیروگاه مورد استفاده قرار گرفت.
به طور کلی انرژیهای حاصله از منابع انرژی دریایی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد را می توان به انرژی باد، انرژی جزر و مد، انرژی هیدروالکتریکی، انرژی خیزاب و انرژی حرارتی اقیانوسی تقسیم بندی نمود.
تبدیل انرژی اولیه به انرژی مکانیکی فارغ از نوع موارد ذکر شده در دو مرحله صورت میپذیرد:
- تبدیل انرژی اولیه به انرژی مکانیکی
- تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی
بازده کلی ماشین بر اساس بازده هر کدام از این مراحل محاسبه میگردد.
انرژی باد
توربینهای بادی و استفاده از انرژی باد در برخی مناطق بسیار رایج میباشد. باد چیزی نیست جز محصولی جانبی از انرژی خورشید و استفاده از انرژیِ باد در مناطقی در نظر گرفته می شود که سرعت میانگن سالانه باد در عرض جغرافیایی 80 متر از 7 متر بر ثانیه در آن منطقه بیشتر باشد.
انرژی جزر و مد
انرژی جزر و مد نیز از دیگر انرژیهای تجدید پذیر دریایی است که از جاذبهی ماه و خورشد و چرخش زمین پدید میآید و استفاده از این انرژی در سواحل دریا که می تواند آب تا مقدار زیادی بالا کشیده شود صورت میپذیرد. برای مسدود کردن آبهای ساحلی و دهانه ی رود سدی روی آنها زده می شود تا تولید انرژی متکی بر تفاوت ارتفاع، مطابق با چرخههای جزر و مدی در نواحی ساحلی و یا دورتر انجام پذیرد.
توربینهای جزر و مدی
این توربینها به منظور دریافت انرژی جنبشی جریانهای دریایی یا رودخانهای مورد استفاده قرار میگیرند. انرژی جنبشی این جریانها باعث چرخاندن روتور مستغرق در آب شده و به این صورت انرژی مکانیکی لازم حاصل میگردد تا به انرژی الکتریکی تبدیل شود.
انرژی حرارتی اقیانوسی
اثرات ترمودینامیکی یعنی تفاوت دما در سطح دریا و عمق آن سبب تولید انرژی حرارتی میگردد و تنها بازده مطلوب هنگامی اتفاق می افتد که این تفاوت دمایی به بیشتر از 20 درجه سانتی گراد برسد. دمای سطح اقیانوسها معمولا حدود 25 درجه است و هنگامی که به عمق 100 متر میرویم دما به 5 درجه ی سانتی گراد کاهش پیدا میکند.
تنها منابع نیستند که در انتخاب نواحی مناسب برای بهره وری از انرژی دریایی موثرند بلکه باید به عوامل دیگر فیزیکی چون طبیعت بستر دریا، عمق آب، فاصله از ساحل و شرایط آب و هوای اقیانوسی نیز توجه نمود.
کتاب انرژی تجدیدپذیر دریایی نوشته ی برنارد مولتون در 742 صفحه نگارش شده است که به تفصیل در مورد انرژیهای تجدیدپذیر دریایی، نیروگاههای آبی و سایر مواردی که تنها به بخشی از آنها در بالا اشاره شده در 15 فصل پرداخته و برای آشنایی بیشتر با این انرژی پاک و روشهای بهره برداری از آن، مطالعه این کتاب خالی از لطف نیست.
فهرست کتاب انرژی تجدیدپذیر دریایی
- فصل اول: محیط و منابع انرژی دریایی
- فصل دوم: محدودیت های محیط دریایی
- فصل سوم: برخی از مفاهیم هیدرودینامیک و مهندسی اقیانوس
- فصل چهارم: انرژی دریایی و بازیگران صنعتی
- فصل پنجم: نصب توربین های بادی در دریا
- فصل ششم: سیستم های تبدیل انرژی در توربین های بادی فراساحلی
- فصل هفتم: تولید انرژی جزرو مدی
- فصل هشتم: مفاهیم، مدل سازی و کنترل توربین های جزرومدی
- فصل نهم: پیمپولبریهات: توسعه ی اولین مجموعه ی جزرو مدی درفرانسه
- فصل دهم: بازخورد پروژه ی توربین جریان جزرومدی سابلا
- فصل یازدهم: مبدل های انرژی باد
- فصل دوازدهم: تبدیل انرژی حرارتی اقیانوس از بعد تاریخی
- فصل سیزدهم: تبدیل انرژی حرارتی اقیانوس: پاسخ های بررسی شده
- فصل چهاردهم: سیستم های تبدیل برق
- فصل پانزدهم: کابل های دریافت و انتقال انرژی تولیدشده توسط فنآوری های فراساحلی
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.