کتاب امنیت سیستم های کنترل صنعتی
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
زمانی که مسیرهای ارتباطی محدود، همگیر و به صورت انبوه مورد استفاده قرار می گیرند خلاء های امنیتی نمایان می گردند، در این شرایط است که شاهد ویروس های ویرانگری نظیر استاکس نت خواهیم بود.
چرا ویروس برنده است
بله. در اکثر موارد ویروس های صنعتی در سیستم های DCS، PLC و … برنده داستان هستند اما علت چیست؟
این شکاف امنیتی چگونه پدید آمده است؟
پاسخ ساده است، در سال های بسیار دور نظیر 1970 شرکت های پیشرو تصور نمی کردند که روزی سیستم هایشان مورد حملات گسترده قرار بگیرند و عملا برای این مسایل تدابیری در نظر گرفته نشده است.
به همین دلیل سیستم های صنعتی در مقابل ویروس های مخرب به سادگی آسیب پذیر هستند.
شبکه صنعتی چیست؟
شبکه صنعتی به منظور اشتراک گذاری اطلاعات و امکانات در زمانی که فاصله کنترلرها، تجهیزات و رک های PLC ها با یکدیگر زیاد می باشد به کار می رود. در این ارتباط راه هایی زیادی وجود دارد تا بتوان یک بستر مناسب جهت ارسال دیتاها استفاده کرد که در ادامه به معرفی واسط های شبکه می پردازیم. شما تصور کنید در یک واحد صنعتی که چندین خط تولید مختلف وجود دارد و تعدادی از این خطوط تولید نیاز دارند تا ارتباطی جهت انتقال اطلاعات بین دیگر کنترلر های plc و سیستم های مانیتورینگ یکدیگر داشته باشد حتما باید از شبکه و پروتکل های مختلف برای اتصال قسمت های مختلف به یکدیگر استفاده کرد.
روش های انتقال سیگنال
- الکتریکی
- رادیویی
- نوری
- فیبر نوری
- مادون قرمز
از تمامی راه های بالا می توانیم به صورت بیسیم و یا باسیم استفاده نماییم تا بتوان شبکه های صنعتی کاربردی را در محیط های مختلف پیاده سازی کرد.
کاربرد شبکه های صنعتی
ارتباط بین PLC با HMI، ارتباط PLC با دیگر PLCها، ارتباط تجهیزات ابزار دقیق در سطح فیلد با یکدیگر و سیستم های DCS، ارتباط سیستم های مانیتورینگ صنعتی با کنترلرهای PLC و … از نمونه کاربردهای شبکه های صنعتی می باشند.
در کتاب امنیت سیستم های کنترل صنعتی در 75 صفحه به مسایل سایبری و امنیتی در این حوزه پرداخته شده است که مطالعه آن خالی از لطف نیست.
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.