مهاجرت از نوع کاری و کاملا رایگان!

می‌دونستی با PLC به‌راحتی می‌تونی مهاجرت کنی!

نتایج + آموزش

جزوه موتورهای یونیورسال

جزوه موتورهای یونیورسال

پیشرفت صنعت و افزایش زیاد تعداد دستگاههای الکتریکی مورد استفاده در منازل، ادوات و کارگاه های کوچک نیاز شدید به الکتروموتورهایی را که قادر باشند، از منابع AC تکفاز که در اغلب محل های یاد شده به راحتی قابل دسترسی هستند تغذیه شوند، ایجاب کرد. استفاده از موتورهای AC سری با قدرتهای کوچک می تواند در این زمینه راه گشا باشد و از آنجایی که یک موتور AC سری از یک منبع DC نیز تغذیه می شود و به صورت کاملاً رضایت می باشد.

موتورهای یونیورسال هم با جریان AC و هم با جریان DC کار میکنند از دو قسمت اصلی تشکیل شده اند: ۱- قطب ها (بالشتک ها) ۲- آرمیچر

در موتورهای یونیورسال میدان مغناطیسی قطب ها برخلاف موتورهای آسنکرون دوار نیست و سیم پیچ آرمیچر که قسمت گردنده موتور است با سیم پیچ قطب ها سری بسته شده است. پس از عبور جریان از مدار فوق خطوط قوای مغناطیسی قطب ها با خطوط برای برقراری ارتباط قطب ها با آرمیچر که گردان می باشد از قطعه ای بنام کلکتور استفاده می شود. کلکتور از تیغه های مسی کنار هم تشکیل شده است که به شکل استوانه روی محور قرار دارد.

این تیغه ها از همدیگر و از محور آرمیچر بوسیله میکا عایق شده اند و سیم پیچ های داخل شیار آرمیچر به وسیله پیچک ها به یکدیگر وصل می شوند. دو قطعه ذغال به همراه فنر پشت آنها ارتباط قطب ها با کلکتور را میسر می سازد.

جزوه موتورهای یونیورسال دارای حجم کمی بوده و به همین دلیل زمان خیلی کوتاهی از شما بابت مرور کردن آن میگیرید البته اگر نیاز به کتاب های تخصصی در این زمینه دارید این جزوه کمک کننده نخواهد بود، سعی خواهیم کرد در صورت امکان مطالب حرفه ای تر برای این نوع موتور در وب سایت  قرار دهیم.

فهرست مطالب جزوه موتورهای یونیورسال

  • مقدمه ای بر موتور یونیورسال
  • استفاده از موتور DC سری
  • ساختمان موتورهای یونیورسال
  • کموتاسیون موتور یونیورسال
  • مشخصه گشتاور سرعت موتور یونیورسال
  • کنترل سرعت موتورهای یونیورسال
  • کاربرد موتورهای یونیورسال
  • عیب یابی موتورهای یونیورسال
  • معیارهای انتخاب موتور یونیورسال

 پسورد : www.poweren.ir

راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.

نظر شما دراین‌باره چیست؟

لطفا در این بخش تنها نظر خود را در رابطه با موضوع فوق ارسال بفرمایید. به منظور افزایش کیفیت محتوا، نظرات ارسالی خارج از موضوع این مقاله، تایید نمی‌شوند.

لطفا سوالات خود را در بخش پاورلند ارسال بفرمایید. در آنجا تمامی مهندسین برق پاسخگوی شما خواهند بود.

ما در تیم تولید محتوای PowerEn، سخت در تلاش هستیم تا بهترین مقالات و کتب آموزشی در زمینه مهندسی برق را برای شما فراهم نماییم، امیدواریم بتوانیم هرچند کوچک به شما کمکی کرده باشیم، سرپرست تیم سام هنرور.
همراه ما باشید در پیـج اینستـاگرام پیـج اینستـاگـرام

دوره جامع PLC

آموزش پی ال سی

آموزش ۰ تا ۱۰۰ PLC

در دوره آموزش پی‌ال‌سی شما تنها با PLC کار نخواهید کرد! بلکه درکنار آن آموزش HMI، PID، درایو، سرو، انکودر، شبکه‌های صنعتی و ده‌ها مورد دیگر نیز خواهد بود.

“همه و همه تنها در یــک دوره جــامع”

پیشنهاد ویژه PLC
اگر می‌خواهید در کمتر از ۱ ماه متخصص PLC شوید توصیه می‌کنیم این دوره خاص را از دست ندهید آموزش PLC
بستن

امیدواریم از خواندن این پست لذت برده باشید

x

اگر می‌خواهید در کمتر از ۱ ماه متخصص PLC شوید توصیه می‌کنیم این دوره خاص را از دست ندهید

آموزش PLC

اطلاع رسانی با ایمیل
اطلاع از
5 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین محبوب‌ترین
Inline Feedbacks
View all comments
امید
1 سال پیش

سلام 1- سیم پیچی یک موتور ای سی و دی سی چه تفاوتی با هم می کنه که اگه موتور دی سی رو به برق 220 ولت متصل کنیم می سوزه آیا تفاوتشون تو طول سیم و سطح مقطع سیمه یا علت دیگه ای داره؟ 2- اگه یه موتور داشته باشم و هیچ اطلاعاتی ازش نداشته باشم از کجا بدونم ای سی هست یا دی سی و اینکه توان و ولتاژ و آمپرش چنده؟ 3- کوچکترین موتوری که با برق ای سی میشه ساخت( بدون آهن ربا) اندازش چقدره و نحوه سیم پیچی و اتصال سر کلافهای اون به برق… بیشتر »

گرایش رشته تحصیلی
سایر
مانی نقاش
4 سال پیش

با سلام مهندس عزیز جند سئوال دارم که به تفکیک عرض میکنم. 1- در موتورهای AC ( مثل موتور فن ها ) با افزایش و یا کاهش مقدار خازن چه اتفاقی رخ میدهد ، منظورم اینست که اگر روی پلاک یک موتور درج شده باشد از خازن 4 میکرو فاراد استفاده کنیم و ما ظرفیت را تا 8 یا 10 میکرو فاراد افزایش یا تا 1 میکرو کاهش دهیم ، در ظاهر تعداد دور موتور افزایش و یا کاهش پیدا میکند اما از نظر علمی چه اتفاقی رخ میدهد؟ 2- اگر طبق فرمول برای پیچیدن یک استاتور مثلا باید از… بیشتر »

گرایش رشته تحصیلی
سایر
مهندس سیاه تیری
Reply to  مانی نقاش
4 سال پیش

سلام 1. خازن در تک فاز ها نقش راه انداز و گاها تاثیر در نمودار گشتاور و سرعت دارد و باعث می شود نقطه کار جابجا شود، به این صورت نیست که هر عددی شما قرار دهید باید محاسبه شود اگر از عدد مطلوب فراتر و یا پایین بیایید تاثیر منفی می گذارد 2. خیر، تعداد دور سیم به صورت عادی باعث افزایش ولتاژ می شود ولی از طرفی اگر بدون محاسبات صورت بگیرید باعث تاثیر منفی در ضریب فاکتور و گاها THD می گردد که تاثیرات منفی دارد ، هر کاری باید با محاسبات بنیادی صورت بپذیرد 3.خیر، هیچ… بیشتر »

علی رضا
6 سال پیش

سلام
اینکه فایلش به هم ریخته و ناقص است،لطفا یه آموزش دیگه اینجا قرار بدید.
با تشکر.

گرایش رشته تحصیلی
قدرت
مهندس سیاه تیری
Reply to  علی رضا
6 سال پیش

سلام – در صورت موجود بودن حتما

دانلود آنی

برای دانلود، لطفا ایمیل خود را وارد نمایید