جزوه سنسور التراسونيك
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
در سال های اخیر استفاده از سنسورها به طرز چشم گیری افزایش یافته اند و توانسته اند به نحوه مطلوب باعث کارآمدتر شدن سیستم های الکتریکی و دستگاه های چند منظوره گردند. به دلیل چشمگیر بودن نتایج بدست آمده هرساله شاهد رشد تحقیقات در حوزه سنسورهای کارآمدتر هستیم و به همین دلیل برای شما جزوه سنسور آلتراسونیك را تهیه نموده ایم.
پیشنهاد ویژه
به شما پیشنهاد می کنیم حتما از آموزش 0 تا 100 PLC (جامع ترین آموزش PLC زیمنس) دیدن نمایید.
سنسور یا حسگر چیست؟
حسگر یا سنسور، المان حس كننده ای است كه كمیتهای فیزیكی مانند فشار، حرارت، رطوبت، دما، و … را به كمیت های الكتریكی پیوسته (آنالوگ) یا غیرپیوسته (دیجیتال) تبدیل می كند. در واقع سنسور یك وسیله الكتریكی است كه تغییرات فیزیكی یا شیمیایی را اندازه گیری می كند و آن را به سیگنال الكتریكی تبدیل می نماید.
سنسورها در انواع دستگاههای اندازه گیری، سیستمهای كنترل آنالوگ و دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند. عملكرد سنسورها و قابلیت اتصال آنها به PLC باعث شده است كه سنسور بخشی از اجزای جدا نشدنی دستگاه های مختلف مانند؛ PLC، دستگاه كنترل اتوماتیك، رباتیك و … باشد.
سنسورها اطلاعات مختلف از وضعیت اجزای متحرك سیستم را به واحد كنترل ارسال نموده و باعث تغییر وضعیت عملكرد دستگاه ها می شوند.
سنسورهای التراسونیك چگونه كار می کنند؟
امواج صوتی با فركانس های بالاتر از فركانس شنوایی (امواج التراسونیك) را می فرستند و امواج بازگشتی را دریافت می كنند. از تاخیر زمانی و سرعت صوت در هوا برای تعریف فاصله از هدف استفاده می كنند و همچنین می توان تنها برای تشخیص هدف و وجود یا عدم وجود آن مورد استفاده قرار گیرند.
می توانید کاربردهای سنسور التراسونیک را برشمارید؟
از کاربردهای ذکر شده در این جزوه می توان به؛ اندازه گیری زاویه، مسافت یابی، اندازه گیری اختلاف فاز، کاربرد رباتیک و … اشاره کرد.
در پایان دقت داشته باشید که جزوه سنسور آلتراسونیك درواقع پایان نامه مهندس داود منصوری می باشد که در 64 صفحه نگارش شده است و از ایشان کمال تشکر را داریم.
پسورد : www.poweren.ir
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.