جزوه سرویس و نگه داری دیزل ژنراتور
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
دیزل ژنراتور صرفا در تولید پیوسته برق کاربرد ندارد، همانگونه که اطلاع دارید در مناطقی که دسترسی به شبکه برق امکان پذیر نیست افراد از دیزل ژنراتور برای تبدیل سوخت فسیلی به انرژی الکتریکی استفاده می کنند بااین حال این تمام کاربرد دیزل ژنراتور نیست.
بلک اوت
بلک اوت (Black Out) به حالتی گفته می شود که تمام نیروگاه های کشور خاموش می شوند و عملا هیچ برقی وجود ندارد.
برای تولید برق در سطح نیروگاهی در ابتدا به برق نیاز داریم!
در این شرایط دیزل ژنراتور وارد مدار شده و سعی می کند برق موردنیاز برای استارت واحدهای نیروگاهی را تامین نماید.
در نیروگاه های کشور به صورت پیوسته و با وسواس خاص این دیزل ژنراتورها تست و نگه داری می شوند.
نگاهی دقیق تر به دیزل ژنراتور
به طور کلی موتور ژنراتور به دستگاهی گفته می شود که طی یک سری فرآیندهای فیزیکی و مکانیکی و القای الکترومغناطیسی از انرژی مکانیکی تولید برق مینمایند. این موتور ژنراتورها بر اساس سوخت های مصرفی به انواع دیزلی، بنزینی، گازسوز و دوگانه سوز و مازوت سوز و … تقسیم بندی میشوند که ما در اینجا در مورد رایج ترین نوع آن یعنی دیزل ژنراتور صحبت میکنیم.
دیزل ژنراتور یا مولد برق دستگاهی است برای تولید برق یا الکتریسیته که از یک ژنراتور (آلترناتور) و یک موتور دیزلی تشکیل شده است. دیزل ژنراتور از ترکیب دو بخش ساخته می شود که مانند اکثر اختراعات صنعتی تاثیرگذار درتاریخ زندگی بشر، اختراع آن را مدیون دو دانشمند از کشور آلمان و انگلیس می باشیم. مایکل فارادی فیزیکدان و شیمیدان انگلیسی در سال 1845 اثر فارادی را کشف کرد و نشان داد که نور و نیروی مغناطیسی به هم مرتبط هستند. اختراعات فارادی شرایط را برای اختراع ژنراتور فراهم کرد. حدود نیم قرن بعد “رودولف کارل دیزل” مخترع و مهندس مکانیک از کشور آلمان توانست با اختراع موتور دیزل تحولی عظیم در صنعت به ویژه صنعت برق ایجاد نماید.
موتور دیزل محرک و به گردش درآورنده ژنراتور بوده و این دوران در روتور آلترناتور باعث قطع میدان مغناطیسی اطراف هسته روتور توسط سیم پیچ استاتور شده و جریان برق در استاتور ژنراتور ایجاد میگردد. در ژنراتور دیزلی از سوخت گازوئیل (دیزل) برای کارکرد موتور استفاده شده و به دلیل امکان نگهداری سوخت در مخزن سوخت کنار مولد برق، ژنراتور دیزل مناسبترین وسیله جهت تامین برق اضطراری می باشد. از دیزل ژنراتور با توانهای بالا در نیروگاه برق دیزلی استفاده می گردد. با استفاده از تابلو برق سنکرون میتوان چند دستگاه مولد برق را با هم سنکرون یا پارالل نموده و از توان مجموع ژنراتورهای دیزلی بهره مند شد.
دیزل ژنراتورها در مکانهایی که دسترسی به سیستم برق شهری وجود ندارد میتوانند به عنوان تامین کننده اصلی برق، به صورت دائم کار کنند و در جاهایی که برق شهر وجود دارد، اما امکان قطعی برق نیز می باشد، به عنوان برق اضطراری و جایگزین برق شهری استفاده میگردند.
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.