کتاب پردازش سیگنال های گسسته (DSP) (en) – اپنهایم + حل المسائل
حوزه کار dsp روز به روز درحال گسترش می باشد و علت آن هم دقت و عملیاتی کار با این مدل از پردازش سیگنال می باشد. در این زمینه کتاب های زیادی تاکنون چاپ شده است اما کتاب پردازش سیگنال های گسسته (DSP) اپنهایم یکی از مراجع مهم و بااعتبار می باشد که با اینکه سالیان زیادی از چاپ آن می گذرد همچنان توصیه شماره یک اساتید محترم دانشگاهی می باشد.
سیگنال گسسته چیست؟
سیگنال گسسته، سیگنالی است که به ازای تمامی مقادیر در محور زمان رفتار پیوستهای ندارد. در واقع سیگنال گسسته تنها از حیث زمان محدودیت دارد، ولی از حیث مقدار محدودیتی ندارد. حالت خاصی از این سیگنال، سیگنال دیجیتال است که در کامپیوتر با این نوع سیگنال سر و کار داریم. سیگنال دیجیتال علاوه بر اینکه در محور زمان گسسته میباشد مقادیری که سیگنال میتواند به خود اختصاص دهد نیز دارای محدودیت بوده و گسسته میباشد. در غالب موارد تمایز این دو نوع سیگنال چندان اهمیتی ندارد، چرا که هر دو عمدتاً سیگنال گسسته را بحث میکنند. برخلاف این سیگنالها سیگنال پیوسته نیز وجود دارد. سیگنال گسسته معمولاً از نمونهبرداری از یک سیگنال پیوسته حاصل میشود.
حوزه های DSP
در DSP، مهندسین معمولاً به مطالعه سیگنال دیجیتال در یکی از حوزهها زیر میپردازند: حوزه زمان (سیگنالهای یک بعدی)، حوزه فضایی (سیگنالهای چندبعدی)، حوزه فرکانس، حوزه خودهمبستگی، و حوزه موجک.
برای پردازش این سیگنال ها، حوزهای انتخاب میشود که در آن بتوان خصوصیات اصلی سیگنال را به بهترین شکل نمایش داد و با استفاده از اطلاعات حاضر، به بهترین صورت، سیگنال را پردازش کرد. توالی نمونههایی که از اندازهگیری خروجی یک وسیله به دست میآید یک نمایش در حوزه زمان یا حوزه فضا را تشکیل میدهد، در حالی که تبدیل فوریه گسستهزمان، اطلاعات را در حوزه فرکانس تولید میکند (همان طیف فرکانسی). همبستگی خودکار را همبستگی متقابل سیگنال با خودش بر روی فاصلههای متغیر زمان یا فضا تعریف میکنند.
کتاب Discrete – Time Signal Processing نوشته شده توسط Alan V. Oppenheim و Ronald W. Schafer به زبان انگلیسی می باشد و با داشتن 1136 صفحه تمامی موارد مرتبط با تحلیل سیگنال گسسته را پوشش می دهد. کتاب مذکور ویرایش سوم بوده و این نسخه آخرین ویرایش چاپ شده از این کتاب می باشد.
برای درک بهتر و استفاده مفیدتر از Discrete – Time Signal Processing، حل المسائل آن را نیز در ادامه برای شما عزیزان قرار داده ایم.
پسورد : www.poweren.ir
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.
سلام چاپ دومش رو هم ميشه بذاريد🙏🏻🌺
سلام. ممنون از شما.
با سلام
خواهش میکنیم