کتاب راهنمای نصب دیزل ژنراتور
- آپدیت شده در :
- بدون دیدگاه
دیزل ژنراتور یا به اطلاح رایج تر موتور برق برای تولید انرژی الکتریکی در بسیاری از موارد کاربرد دارد و وظیفه ی این دستگاه تنها به تولید انرژی الکتریکی در مواقع اضطراری منحصر نمیشود.
دیزل ژنراتورها
دیزل ژنراتور دستگاهی است که با کمک گیری از سوختهای دیزلی مانند گازوئیل به تولید انرژی الکتریکی میپردازد . دیزل ژنراتورها بر اساس توان تولیدی تقسیم بندی میشوند. انواع کم توان این محصول برای منازل، فروشگاهها و اماکنی این چنینی مورد استفاده قرار میگیرد اما کاربرد آنها تنها به همینجا ختم نشده و علاوه بر استفاده از آنها در زمانهای اضطراری در مواقع اوج مصرف یا حتی زمانهایی که با کمبود ژنراتورها بزرگتر مواجه هستیم نیز به کار گرفته میشوند. دیزل ژنراتورها حتی در کشتیها و قطارها نیز کاربرد دارند اما تنها به تولید انرژی لازم برای روشنایی در این وسایل مورد استفاده قرار نمیگیرند و در تامین نیروی محرکه نیز نقش اساسی بازی میکنند.
اجزای دیزل ژنراتور درون یک محفظه ی ایزوله به نام کانوپی قرار میگیرند که وظیقه اصلی آن کاهش صدای این مجموعه میباشد و از این رو به آن کانوپی سایلنت نیز گفته میشود و باعث تسهیل در جا به جای این دستگاه میگردد و همچنین از دسترسی افراد غیر مجاز به آن جلوگیری میکند.
دیزل ژنراتورها بر حسب استفاده به انواع مختلفی چون اضطراری (مورد استفاده در مواقع اضطراری که قطعی برق خطرات جبران ناپذیری را به دنبال دارد)، پرایم (دارای قابلیت تولید انرژی الکتریکی تا 12 ساعت)، دائمی (برای امور نیروگاهی یا برق سراسری) و چند منظوره تقسیم بندی میشوند.
نصب دیزل ژنراتورها
شاسی زیر این دستگاه برای تسهیل در جابه جایی آن طراحی شده است و جا به جایی غیر اصولی به آن آسیب وارد میکند.
پیش از نصب این دستگاه باید مکان مورد نظر از زوایای مختلف همچون محدودیتهای احتمالی، شرایط دسترسی برای نصب و تامین سوخت، محدودیتهای صدایی، وجود سیستم خنک کننده و دیگر شرایط مورد نیاز بررسی شود.
دیزل ژنراتور باید روی یک سطح بتنی صاف قرار گیرد و بین ریختن بتن و قرار دادن دیزل ژنراتور باید 7 روز فاصلهی زمانی وجود داشته باشد. سطح موردنظر لازم است ضخامتی بین 15 تا 20 سانتی متر داشته باشد و طول و عرض آن از دستگاه 15 سانتی متر بیشتر باشد.
نکات ایمنی در استفاده از دیزل ژنراتور
اما نکات ایمنی و بررسیها تنها به حمل و نصب اولیه دستگاه محدود نمیشود و در نگهداری از آن نیز باید به آنها توجه کرد.
عدم توجه به نکات ایمنی میتواند آسیب های فیزیکی خطرناکی را به بار آورد که به عنوان مثال برخی از این نکات عبارتند از:
- هوای ورودی به دستگاه باید تمیز و خنک باشد.
- گازهای خروجی از اگزوز دیزل ژنراتور میتواند قابل اشتعال باشد و باید توجه کرد که تهویه دیزل ژنراتو به درستی انجام پذیرد.
- از نگه داشتن مایع قابل اشتعال در نزدیک موتور باید اجتناب گردد و از روشن کردن سیگار و یا ایجاد جرقه در نزدیکی منبع سوخت پرهیز شود.
- قطعات متحرک دستگاه ممکن است خطرناک باشد، در نتیجه باید در مقابل قطعات متحرک محافظت شده بیشتر توجه به خرج داد.
- مخزن سوخت باید استاندارد باشد و در لوله کشی و استفاده از سوخت در این مخزن باید به نکات ایمنی توجه کرد.
این موارد و بسیاری از موارد دیگر در مراحل جابه جایی، نصب و نگهداری از دیزل ژنراتورها وجود دارد که میتوانید با مطالعه کتاب راهنمای نصب دیزل ژنراتور که در 72 صفحه گردآوری شده، به راحتی با آنها آشنا شوید.
فهرست کتاب راهنمای نصب دیزل ژنراتور
- فصل اول: مقدمه
- فصل دوم: پیشگیریهای ایمنی کلی
- فصل سوم: نصب، جابه جایی و نگهداری
- فصل چهارم: سیستم سوخت
- فصل پنجم: سیستم اگزوز
- فصل ششم: سیستم خنک کاری
- فصل هفتم: روغن و روانکاری
- فصل هشتم: سیستم استارت الکتریکی
- فصل نهم: جایگذاری و نصب ATS
- فصل دهم: اتصالات الکتریکی
- فصل یازدهم: صداگیرهای آکوستیک
- فصل دوازدهم: ایمنی و سلامت
- فصل سیزدهم: ویژگیها و کاربردهای بار
- فصل چهاردهم: یدک کشی (دیزل ژنراتور سیار)
- فصل پانزدهم: مسئولیتهای خریدار
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.