رله پیلز چیست؟
💴الان دوکاناله رله بریر پیلز مدل PNOZ X3 تو بازار تقریبا ۸۰ دلار یعنی ۴ میلیون تومنه.
ممکنه اصلا شما نیازی به این رله پیدا نکنی ولی ممکن هم هست که توی یه تابلو به پستت بخوره و بهتره از قبل یه آشنایی باهاش داشته باشی.
رله پیلز در لغت به معنی تقویت کردن هست . حالا در الکترونیک میتونه دو معنی کلّی داشته باشد .
1- ایستگاه های رله پیلز را که همون ایستگاههای تقویت امواج تلویزیونی و رادیویی هستن که حتما سر بعضی کوهها و تپه های بلند دیدین تا حالا .
2- رله ای به نام رله که توی مدارات الکترونیک زیاد کاربرد داره .
رله های پیلز دارای یک ورودی و یک خروجی هستند .
با اتصال ولتاژ به ورودی رله ها ، میله فلزی داخلی آنها آهن ربا شده و باعث می شود تا با حرکت خود ، دو اتصال خروجی رله را به هم دیگر وصل کند و بنابراین دو کنتاکت خروجی رله دقیقا مانند یک کلید قطع و وصل عمل می کند .
ولتاژ رله ها معمولا بر روی بدنه آنها نوشته می شود . مثلا رله 6 یا 12 ولت . رله 6 ولت رله ای است که بوبین ورودی آن برای آهن ربا شده ، نیاز به تغذیه 6 ولت دارد تا بتواند اهرم را حرکت و باعث برقراری جریان بین کنتاکت های خروجی رله شود.
پس نتیجه می گیریم ما به کمک رله می تونیم با یه ولتاژ کم ، یه ولتاژ زیاد رو کنترل کنیم . مثلا با 9 ولت ، یه لامپ 220 ولت را که به برق شهر وصل شده را روشن یا خاموش کنیم .
رله کلیدی الکترومغناطیسی است. هنگامی که لازم باشد توسط جریان نسبتا ضعیفی جریان قویی را قطع ووصل کنند از رله استفاده می شود. مانند چراغها, رله بوق, رله های افتامات مدار شارژ وغیره…
رله ها دارای سیم پیچ, هسته آهنی و صفحه پلاتین هستند. ممکن است یک فنر به صفحه پلاتین متصل باشد یا اینکه خود صفحه پلاتین حالت فنری داشته باشد.
پیشنهاد ویژه
به شما پیشنهاد می کنیم حتما از آموزش ۰ تا ۱۰۰ PLC (جامعترین آموزش PLC) دیدن نمایید.
عملکرد رله ها
زمانی که جریان نسبتا ضعیفی وارد سیم پیچ می شود سیم پیچ وهسته آهنی تبدیل به آهنربا می شود وپس از غلبه بر فنریت صفحه پلاتین, آن رابه سمت هسته سیم پیچ حرکت داده و باعث اتصال کنتاکت ها به یکدیگر وعبور جریان می شود.
در تاسیسات الکتریکی مانند شبکه انتقال انرژی مولدها وترانس ها وتجهیزات واسباب و ادوات دیگر برقی در اثر نقصان عایق بندی ویا ضعف استقامت الکتریکی دینامیکی و الکتریکی در مقابل فشارهای ضربه ای پیش بینی نشده و همچنین در اثر زیاد شدن بیش از حد مجاز درجه حرارت خطاهایی پدید می آید که اغلب موجب قطع انرژی می شود.
این خطاها ممکن است بصورت اتصال کوتاه اتصال زمین پارگی و قطع شدگی هادی ها و خورده شدن و شکسته شدن عایق ها و غیره ظاهر شود. قطعات یا وسایلی که چنین خطایی پیدا می کنند باید بلافاصله از شبکه ای که آنرا تغذیه می کند جدا شود تا زیاد شدن و گسترش خطا و از کار افتادن بقیه قسمت های سالم شبکه جلوگیری گردد.
پس باید شبکه طوری طرح ریزی شود که از یک پایداری و ثبات قابل قبول در حد امکان برخوردار باشد برای این کار باید از رله استفاده کرد وظیفه رله این است که در واقع پیش آمدن خطا در محلی از شبکه برق متوجه خطا شود و آن خطا را بسنجد و دستگاه خبر را آماده کند یا در صورت لزوم خود رله عمل کند و سبب قطع مدار الکتریکی شود .
راستی! برای دريافت مطالب جديد در پیج اینستاگرم PowreEn عضو شويد.
💝
❤️