مهاجرت از نوع کاری و کاملا رایگان!

می‌دونستی با PLC به‌راحتی می‌تونی مهاجرت کنی!

نتایج + آموزش

من هم می‌توانم PLC کار شوم؟

🎉 یکی از پرتکرارترین سوالاتی که تقریبا هر چند روز ازم میشه، اینه: “منم می‌تونم وارد اتوماسیون بشم؟” چرا اینقدر این سوال برای افراد پیش میاد؟ چون هیچ‌جا تعریف درستی از پی ال سی کار یا اتوماسیون کار گفته نشده و یه جورایی بچه‌ها حق دارند، می‌ترسند کار خودشون رو ول کنند و بعد وارد حوزه‌ای بشند که اصلا چیزی ازش نمی‌دونن. بخاطر همین خیلی مهمه که بدونیم آیا پی‌ال‌سی برای ما مناسبه یا نه؟

🤳 همیشه قبل از شروع هرکاری خوب در موردش تحقیق کنید، یه طوری نشه که وارد کاری بشی و بعد متوجه بشی ای‌دل غافل این کار اصلا با روحیات و توانایی‌های فردی من جور درنمیاد، وقتی تحقیق کنی با اعتماد به نفس بیشتری هم واردش میشی و قطعا می‌تونی درصد موفقیتت رو بالاتر ببری.  💪

🚦🚦 این ویدئو سه تا پست مرتبط داره که همگی خداروشکر در وب سایت هستند. یکی تعریف خود PLC، دومی زبان‌های برنامه نویسی پی ال سی و سومی هم بازارکار PLC در ایران.

🚧 سوال این پست اینه: بهترین کتابی که در حوزه اتوماسیون به زبان فارسی خوندی چی بوده و کجا به کارت اومده، اینجا اسمش رو بنویس تا بقیه برات آرزوی موفقیت کنن 🙏


یه سری سوال هست که هیچوقت تاریخ انقضا ندارن و همیشه از من پرسیده میشن. یکی از مهمترینهاشون اینه که “منم می‌تونم PLC کار بشم؟ این سوال در دسته پرتکرارترین ها قرار میگیره و امروز میخوام درست و حسابی و با دلایل محکم بهش جواب بدم تا آخرش ببینیم واقعا کیا می‌تونن پی ال سی کار بشن و کیا نباید PLC رو انتخاب کنن.

سلام به روی ماه تک تکتون، من محمد سیاه تیری ام، اگه بار اوله اینجا تشریف میاری که خیلی خوش اومدی. حتما دنبال کن چون ویدیو بعدی به این سوال جواب میدم که چطوری PLC کار بشیم و اگه از اون عزیزای دل همراه هستی که دمت خیلی گرمه و به افتخار خودت لایک کن تا حضورت برامون پررنگتر بشه. بریم سر وقت ویدئو

مشخصا قبل از اینکه به این مسئله که شما می تونی PLC کار بشی یا نه؟ بپردازیم باید بدونی خود پی ال سی اصلا یعنی چی و کاربردش چیه. این سوال رو با کلی سوال دیگه به صورت مختصر و مفید تو این ویدئو گفتم. پس اگه اونو ندیدی الان این ویدئو رو نگه دار برو اون پست رو ببین و بعدش بیا اینجا.

برای اینکه ببینم من می تونم PLC کار کنم یا نه باید اول ببینیم اصلا یه PLC کاربا چه چیزایی سروکله می زنه بعد از اون می تونیم یه ارزیابی از توانایی های خودمون داشته باشیم.

کلا نه تنها PLCکارها بلکه اتوماسیون‌کارها هم با دو موضوع نرم افزار و سخت افزار سروکار دارند.

سخت افزار PLC

اول سخت افزار رو ببینیم چیا هستند: تو بحث سخت افزار شما باید با پایه ترین مسئله که سیم مسی هست تا تجهیزات پیشرفته تر مثل درایوو موتور الکتریکی آشنا باشید. چرا میگم آشنا نمیگم متخصص! بخاطر اینکه هرکسی، حتی خود من وقتی بدنیا میاییم اینا رو که بلد نیستیم حتی میتونم بگم درصد بالایی از فارغ التحصیلان کشورمون هم وقتی از دانشگاه میان بیرون با این تجهیزات به صورت درست و حسابی آشنا نیستند که البته از این بابت که دانشگاه بهشون یاد نداده مقصر نیستند ولی خوب خیلی مقصراند بخاطر اینکه هیچوقت خارج از چهارچوب دانشگاه چیزی یاد نگرفتند.

آشنایی یعنی چی: یعنی وقتی میگم درایو شما برید توی گوگل بزنید درایو چیست و چند پاراگراف بخونید تا دستتون بیاد این وسیله کارش چیه؟ مثلا درایو عمدتا برای کنترل سرعت موتور الکتریکی استفاده میشه. آشنایی با موتور الکتریکی هم یعنی اینکه بدونید موتور تکفاز و سه فاز به صورت کلی چه تفاوتی هایی دارند نه اینکه مثلا توی نرم افزار مکسول موتور رو بتونی طراحی کنی!.

اما حقیقت اینه که الان روش موثر یادگیری این نیست که قطاری برید همه چیز رو یادبگیرید. درستش اینه که اول اقدام کنید و بعدش بر حسب نیاز یاد بگیرید. اینطوری هم همیشه یادتون میمونه و هم اینکه توی تایمتون و هزینه‌های یادگیریتون کلی صرفه جویی میشه.

خوشبختانه المان های سخت افزاری اتوماسیون مثل: خود PLC، سیم، رله، کنتاکتور، موتور، درایو، سنسور و … به قدری کلی هستند که واقعا هر کسی، حتی علاقه‌مندان به رشته برق هم می تونند در موردشون اطلاعات کسب کنند. و یادتون باشه کلا سخت افزار اتوماسیون در بهترین حالت ۲۰٪ کار رو میکنه جایی که بین مهندس و مهندس خبره تفاوت ایجاد میشه بحث بعدیه که بهش میگیم نرم افزار.

الان نوبت لایک رفقای جدیمونه، لایکت رو بزن تا بریم سروقت بحث جذاب نرم افزار.

نرم افزار PLC

چرا نرم افزار و یا دقیقترش برنامه نویسی در اتوماسیون اینقدر مهمه؟

چون خلاقیت کاری از این قسمت نشات میگیره، اینجاست که ما میتونیم هرکاری که کارفرما یا خودمون دوست داریم رو انجام بدیم. اینجاست که با اصلاح یه برنامهاز قبل نوشته شده میشه کلی صرفه جویی در هزینه ها برای کارفرما داشته باشیم. یکی از پروژه هایی که خودم برای اصلاح گرفته بودم با چندتا تغییر تونستم ۲۰٪ تجهیزات استفاده شده رو کم کنم. ۲۰٪ خیلی بالاست. همش بخاطر اینه که شما می تونید توی دنیای بی نهایت برنامه نویسی هرکاری که دوست داری رو انجام بدی.

زبان های برنامه نویسی که توی پی ال سی کار میشن خیلی تنوع دارن. ولی اونی که ما کار میکنیم و خیلی تو صنعت فراگیره – یعنی این زبان برای سایر تجهیزات صنعتی هم استفاده میشه و فقط مختص PLC نیست – زبان لدره.

اگه دوست داری در مورد زبان های پی ال سی بیشتر بدونی این ویدیو رو برو ببین – تمــام زبان های برنامه نویسش رو دونه دونه بررسی کردم و بهت گفتم که هر کدوم تو چه زمینه ای قوی و ضعیفه.

زبان لدر خیلی ساده تر از زبان هایی مثل Cـه بخاطر همین جز زبان های کاربردی حساب میشه که خیلی سریع میشه یادش گرفت و باهاش کار کرد – شاید یکی از علت های محبوبیتش تو صنعت هم همین باشه.

پس اگر تو عمرت با کامپیوتر کار کردی و یا باهاش آشنایی می تونی این بحثم اوکی کنی.

یه سوالی که از من خیلی می پرسن اینه: من رشتم کامپیوتره می تونم بیام PLC کار کنم؟

ما تا الان خیــلی شرکت کننده از رشته کامپیوتر داشتیم، عدد بهتون نمیتونم بگم چون باید به همه زنگ بزنیم و ازشون بپرسیم کامپیوتر هستید یا نه که این کار از نظر زمانی محاله. ولی با توجه به مشاورهایی که داشتم می دونم که عدد بالاییه. یه نکته جالب که طی این سال ها متوجه شدم اینه که بچه های کامپیوتر چون از پایه برنامه نویسی کار کردند اون بخش از ذهنشون که برای این کار درنظر گرفته شده خیلی با مهارته و سریع درس ها رو جلو میرن و وقتی هم باهاشون صحبت میکنی حقیقتا پروژه های جذاب و چند لایه حرفه ای طراحی میکنن که واقعا دیدن کارشون لذت بخشه. دلیل این قضیه بخاطر کار و تمرین زیاد در بحث برنامه نویسی اونم با زبان های سطح ماشینه که خوب، حقشونه، چون کلی وقت گذاشتند.

اما همه اینا که گفتم یه طرف، درنهایت پی ال سی مَن شدن به یه چیزه و اونم خواستنه.

بعضیا هر وقت من میگم اقا و خانم شما هم میتونی وارد این مارکت بشی و برای خودت و خانوادت رزق و روزی در بیاری میان دایرکت من و میگن: اینقدر برای ما رقیب درست نکن. بازار ما رو خراب نکن.

اولا که روزی هیچکس دست من نیست و یکی دیگه مسئولشه. دوما چقدر آدم می تونه چشم تنگ باشه که راجب این مسائل اینطوری صحبت کنه. خدا رحم کرده شما صاحب شرکت زیمنس نیستی.

یه سری هم میگن آقا این تازه کارها ناشی ان بلد کار نیستن – کار رو خراب میکنن. اولا که باید پرسید که شما از کجا مطمئنی خودتون بلد کارید؟ دوما مگه هرکی وارد کاری میشه باید همون اول استاد تمام باشه. همه ما با آزمون و خطا، تجربه پیدا کردیم و اصلا شکست در مسیر موفقیته.

ساده بهت بگم: تو این بازار پول هست خیلی ام خوب هست ولی درنهایت به جنم خودت بستگی داره. می تونی بمونی یه گوشه و این ادمای منفی نگر رو ببینی و بهشون گوش بدی یا اینکه وایسی سرپای خودت و کار و علاقت رو استارت بزنی.

آموزشم بی نهایت هست اصلا هم نمیگم بیا دوره منو شرکت کن. هر جا آموزش خوب دیدی ببین و تو زندگی کاریت بهتر شو – تنها چیزی که من میخوام اینه که این ویدئو یه تاثیر مثبت تو زندگیت داشته باشه و بعدا اگه به چیزهایی که دوست داشتی رسیدی بگو خدا پدرشو بیامرزه که یه روزی به ما حقیقت و گفت.

سوال از شما

اما رسیدم به قسمت دوست داشتی، یعنی سوال. این سوال برای رفقایی که پی ال سی کار کردن ولی جوابش هم برای مهندسای پی ال سی کار و هم کسایی که تازه میخوان استارت کنند طلاست.

سوالم اینه: بهترین کتابی که تو حوزه اتوماسیون خوندید چی بوده؟ و چقدر به کارتون اومده؟

حتما این ویدیوهم برای رفقای مهندست بفرست تا اوناهم کتابهایی مفیدی که میدونن رو معرفی کنند. تا کلی چیزهای توپ از هم یادبگیریم.

شاید الان بخوای در مورد بازار کار PLC تو ایرانم هم بدونی که قطعا خیلی مهمه، واسه این سوال این ویدیو رو برو الان ببین.

توش کامل بهت گفتم که بازار کارش چطوره؟ ارزش یادگیری داره یا نه، بعد یادگیری چطور واردش بشی و اینکه اصلا چطوری میشه پروژه گرفت.

از ته دل خیلی دوستتون دارم، مواظب خودتون باشید.

نظر شما دراین‌باره چیست؟

لطفا در این بخش تنها نظر خود را در رابطه با موضوع فوق ارسال بفرمایید. به منظور افزایش کیفیت محتوا، نظرات ارسالی خارج از موضوع این مقاله، تایید نمی‌شوند.

لطفا سوالات خود را در بخش پاورلند ارسال بفرمایید. در آنجا تمامی مهندسین برق پاسخگوی شما خواهند بود.

گرایش مورد علاقه‌ام ماشین‌های الکتریکیه، به‌شدت به PLC و اتوماسیون علاقه دارم و دوست دارم عمده تایمم رو برای برنامه‌نویسی صنعتی بذارم - هدفم انتقال تمام دانش تخصصی هست که در طی سال‌ها فعالیت به‌صورت پروژه محور (برای شرکت‌ها و افراد) کسب کردم و واقعاً خوشحال می‌شم بتونم کمکتون کنم. تموم موفقیت‌های داشته و نداشتم رو مدیون کسی هستم که بدون هیچ چشم داشتی کنارم موند. دانش‌آموخته کارشناسی ارشد برق - قدرت (ماشین‌های الکتریکی و الکترونیک قدرت) - دانشگاه صنعتی خواجه‌نصیرالدین طوسی
همراه ما باشید در پیـج اینستـاگرام پیـج اینستـاگـرام

دوره جامع PLC

آموزش پی ال سی

آموزش ۰ تا ۱۰۰ PLC

در دوره آموزش پی‌ال‌سی شما تنها با PLC کار نخواهید کرد! بلکه درکنار آن آموزش HMI، PID، درایو، سرو، انکودر، شبکه‌های صنعتی و ده‌ها مورد دیگر نیز خواهد بود.

“همه و همه تنها در یــک دوره جــامع”

پیشنهاد ویژه PLC
اگر می‌خواهید در کمتر از ۱ ماه متخصص PLC شوید توصیه می‌کنیم این دوره خاص را از دست ندهید آموزش PLC
بستن

امیدواریم از خواندن این پست لذت برده باشید

x

اگر می‌خواهید در کمتر از ۱ ماه متخصص PLC شوید توصیه می‌کنیم این دوره خاص را از دست ندهید

آموزش PLC

اطلاع رسانی با ایمیل
اطلاع از
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین محبوب‌ترین
Inline Feedbacks
View all comments
سعيد
1 سال پیش

سلام مهندس ممنونم كه وقت گذاشتيد و توضيحات بالا كه خودش روشن كننده مسير ارائه داديد ثانيا از كجا ميشه دوره هاي شما تهيه كرد و آيا پك اموزش سخت افزار براي مدارس هم داريد؟ و در مورد هزينه ها هم لطفا توضيح بديد

گرایش رشته تحصیلی
قدرت

دانلود آنی

برای دانلود، لطفا ایمیل خود را وارد نمایید